banner913
banner932
banner1032
banner1038

Haydarpaşa Camii minaresi SOS veriyor

banner1020

 St. Catherine Kilisesi 14. yy. da inşa edilmiş olup, Osmanlıların adaya hakimiyetlerinden sonra cami haline getirilen Haydarpaşa camiinin minaresi ana binadan ayrılmış, düşmeye yer arıyor

banner974
Haydarpaşa Camii minaresi SOS veriyor

banner971

Ayaklı Gazete’ye ulaşan bazı Lefkoşa sakini vatandaşlarımız hafta sonu Lefkoşa’da  surlariçi bölgesinde bir gezinti yaptıklarını ancak gördükleri karşısında şok olduklarını ifade ederek bize gönderdikleri bir fotoğrafla sıkıntılarını dile getirdiler.

 St. Catherine Kilisesi 14. yy. da inşa edilmiş olup, Osmanlıların adaya hakimiyetlerinden sonra cami haline getirilen Haydarpaşa camiinin minaresi ana binadan ayrılmış, düşmeye yer aradığını ifade eden vatandaşlarımız bu tarihi binanın tamirinin şart olduğunu dile getirdiler.

“Hükümetin herhalde çok daha önemli işleri var....Örneğin 200 TL’lık elektirik faturası olanın faturasını 500 e çıkardım bunu nasıl 600 yüze çıkarırım,mesai saatlerini yılda 3 değil de nasıl 13 kere değiştiririm, 30 TL’lük su faturasını 60 TL ye çıkardım ama nasıl 100 tl ye çıkarırım vs.vs. gibi şeyleri düşünmek varken şimdi bunu mu düşünsün ?” diyerek sitem ettiler.

Böyle tarihi binaların turizm için çok önemli olduğunu vurgu yapan vatandaşlarımız hükümeti ve Eski Eserler Dairesi’ni göreve davet ettiler.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.