banner913
banner932
banner1012

Bölge Serbest Liman ve Bölge sınırları içindeki gümrüklü sahadır

banner1020

Ayaklı Gazete’de geçtiğimiz hafta Çarşamba günü yayınladığımız ‘Denizin içine kadar telleme mi olur?’ haberimiz üzerine bize bir açıklama ile ulaşan Gazimağusa Serbest Liman ve Bölge Sorumlusu Ramazan Gündoğdu, bölgenin Serbest Liman ve Bölge sınırları içindeki gümrüklü saha olduğunu ifade etti.

banner974
Bölge Serbest Liman ve Bölge sınırları içindeki gümrüklü sahadır

banner971

Ramazan Gündoğdu’nun açıklaması şöyle:

24 Nisan 2019 tarihli haberiniz üzerine aşağıdaki açıklamayı  yapmamız zaruri olmuştur. Haberde sanki halka açık bir alanın tellenerek halkın dolaşım ve ziyaret hakkı elinden alındı algısı yaratılmak istenmektedir. Halbuki söz konusu alan Serbest Liman ve Bölge sınırları içindeki gümrüklü sahadır. Gazimağusa Serbest Bölge’sinin iki adet yasal kapısı bulunmaktadır.Bu kapılardan bir tanesi Karakol  tarafından olup bir diğeri ise Ticari Liman tarafından olan giriş kapısıdır.Bu iki kapının dışında herhangi bir yerden Serbest Liman ve Bölge sınırları içine girilmesi hukuken mümkün değildir.Görüldüğü kadarıyla yayımlanan fotoğrafın içeriden çekildiği anlaşılmaktadır. Bilindiği gibi ülkemizdeki yasalara göre turizm tesisleri ve her türlü kıyı tesislerinin sahilleri halka açık alanlardır ancak Serbest Liman ve Bölgesinin ve diğer Limanların  sahil şeritlerinin en başta  can ve mal güvenliği açısından girilebilir olması mümkün değildir.Bu çerçevede Serbest Liman ve Bölge Müdürlüğünün aldığı tedbirler tarafımızdan da olumlu değerlendirilmektedir. Yapılan telleme ve duvar çekilmesinin nedeni tamamen güvenlik amacıyla olup arkasında herhangi bir kasıt aranmamalıdır. Hassasiyetle kamuoyunun bilgisine sunulur.”

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.