banner913
banner932
banner1012

Zirvedekiler


Fevzi BEYAR

Fevzi BEYAR

Okunma 06 Ekim 2018, 23:08

Ülkemizdeki futbol kalitesi düştükçe, daha çok zirvedekileri takip ederek futbol zevkimizi tatmin etmeye çalışıyoruz! Süper Lig’imizin tepesinde dolaşan Yenicami ile Mağusa Türk Gücü, bu nedenle ilgi alanımızın radarında! Zirvede bulunanlardan dahi, ihtiyacımız olan “şekeri”(futbol kalitesi) Harup (keçi boynuzu) yiyerek gidermeye çalışıyoruz! Yapacak başka bir şeyimiz olmadığına göre Harup’un yan maddelerine tahtalarına katlanmak zorundayız. Futbolu bırakacak halimiz yok ya!

MAĞUSA TÜRK GÜCÜ

Geçen akşam ligin güçlü takımlarından sayılan Türk Ocağı karşısında izlediğim yeşil sarılılar, ülkemiz standartlarının üzerinde bir takım kurmuş görünüyor. Rakibinden üstündüler, sahadan da galip ayrılmasını bildiler. Maçın sonlarında baskı yemeleri, rakibin üstünlüğünü ortaya koymasından çok oyunu kendi sahasında kabul etme ve vakit çalma yanlışına girmelerinden kaynaklanmıştır.

Bu görüntünün bu kadroya yakışmadığını peşinen belirtmeliyim. Bu düşünceyi Teknik Direktör Ali Oraloğlu takıma enjekte etmişse büyük hata yapıyor demektir. Futbolcuların ruhunda bu var ise, Ali Oraloğlu’nun bunu hemen futbolcularının kafasından atması gerekmektedir. Mağusa Türk Gücü’nün en büyük handikabı, (engeli) psikolojiktir. Bunu gidermek de Sayın Ali Oraloğlu’nun görevi olsa gerek…

Mağusa Türk Gücü gerçekten güçlü bir kadroya sahip. Oyunu yavaşlatmak yerine daha da süratlendirmeleri gerektiği inancındayım. Bu kadronun fizik gücü ve teknik kapasitesi diğer takımların üzerindedir. Bir farklı gol üstünlüğünü yeterli görüp oyunu yavaşlatmaları, kendi kendisinin hızını kesmekten başka bir işe yaramaz. Yeşil sarılılar, hep hücumu düşünmelidirler. Hücum yaparken savunmanın da daha rahat olacağı gerçeğini hatırda tutmalarını salık eririm.

YENİCAMİ

Kayıpsız Lig lideri Yenicami’yi, Gençlerbirliği karşında bir kez daha izleme şansı buldum. Kötü futbolla puanları hanesine yazmaya devam ediyor. Bu çekirge kaç kez daha sıçrayacak bilemiyorum ama gün gelecek sıçrayamayacak!

Teknik Direktör Sedat Devecipğlu, dünkü maçta bazı değişiklikler yapmasına karşın beklenen takım oyunu sahaya yansıtamadı. Görünen o ki Sayın Devecioğlu, bençte oturan futbolculara güvenmiyor. Değişiklik yapıp hamle alma mevhumuna pek inanmıyor, sahaya enerji, dinamizm koyma düşüncesini aklına getirmiyor. Dün yaptığı değişiklikler, 90 artıda vakit çalma adına yapılan değişiklilerdi!

Gençlerbirliği’nin transfer sezonunun son dakikalarında kadrosuna kattığı üç yabancı takımın görüntüsünü değiştirecek cinsten. Kırmızı siyahlılar için lig, bugün başlamış görünüyor. Geçmiş haftalarla bugünkü Gençler Birliği çok farklı konumda. Camia ilerisi için umutlanabilir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.