banner913
banner932
banner1012

Yarışa Devam


Nezihi Beyaz

Nezihi Beyaz

Okunma 21 Aralık 2019, 23:11

Doğan, üst üste maçlarını kazanarak yoluna devam ediyor ama kazanırken de zorlanıyor. Kaleci Cem’in ve Weston’un sakatlıkları nedeniyle oynamaması dün Hamitköy karşısında onlara az daha pahalıya mal oluyordu.

Okyanus, uzun zamandır eldiven giymediğinden kalede hatalar yaptı. Top tutmakta zorlanıyor. Hasan’ın attığı ikinci golde karşı karşıya pozisyonda açıyı daraltamadı. John’un attığı ve farkın bire indiren serbest vuruşta da önünden geçen topu seyretti. Kalecilik nankör bir yer. Uzun süre oynamayan kalecilerin form düşüklüğü yaşamaları normal.

Billy dün yine Doğan’ın en iyisi idi desek abartmış olmayız. İki gol ve bir asist ile oynadı. Birçok da pozisyonda başrolde idi. Babacar da bir gol, bir asist ile oynadı ama bazen son vuruşlarda öyle acemice hatalar yapıyor ki, “Hakan Şükür hoş geldin” dedirtiyor bize.

İlk yarıda hakemin hatalı kararı ile penaltıdan yedikleri gol ile geriye düşen DTB, Serhan’ın kafa golü ile beraberliği sağlayınca sakinleşti. Hasan’ın kendi yarattığı ve attığı enfes gol ile bir kez daha yenik duruma düştüler ama devre bitmeden Billy’in golü gelince, soyunma odasına mağlup gitmekten kurtuldular.

İkinci yarıda Hamitköy çok adamla savunmaya kapanınca, Doğan dün orta sahada oynayan Serhan’ı da Babacar’ın yanına forvete çekti, orta saha ileri çıktı, bu atakların gol getireceği belli idi. Billy de kanat ve santraforda yer değiştirerek Hamitköy savunmasını darmaduman edince, iki dakika içinde önce Babacar, sonra Billy’in golleri geldi ve fark iki oldu.

Herşey bitmiş gibi oyunu soğutan Doğan, John’un serbest atıştan golü ile fark bire inince, işi anladı ama kalan dakikalar Hamitköy’ün beraberliği bulmasına olanak sağlamadı.

Hamitköy için, “John’a gol attırmayan ve golü bulan her takım Hamitköy karşısında kazanır” demiştim, Yeşilova karşılaşmasından sonra. Dün Doğan bunu başarıyordu ama Hasan’ı unuttular. Genç Hasan müthiş bir kanat adamı. Hakem hatasıyla da olsa penaltıyı yaratan isimdi. Takımının ikinci golünü attı, arkadaşlarına da gol pasları verdi, birçok da faul kazandırdı. Ufak tefek ama müthiş bir tekniği var. Soğukkanlı, ayağa pas yapabilen, rakibini rahatlıkla geçebilen ve gol vuruşları müthiş bir futbolcu. Böyle giderse, gelecekte adından çok bahsettirecek.

Hakem Osman Özpaşa, Hamitköy adına ilk yarıda verdiği penaltı kararında hatalı idi. Hasan topun üstüne basıp durdu, rakibi topa vurdu, top ayağının altından çıkınca, Hasan yere düştü. Yani kesinlikle temas yok. İkinci yarıda Serhan ceza alanı içinde topu eli ile oynadı. Penaltı noktasını gösterdi ama elle oynama nedeniyle sonra Hamitköy adına hentbol atışı verdi. Karar doğru, işareti hatalıydı. Büyük ihtimalle Serhan’ın elle oynadığını görmedi ve penaltıyı işaret etti. Yardımcısı kulaklıktan ikaz edince, hentbol atışını verdi. Osman gibi yılların hakemi, penaltı işareti ile elle oynamada vereceği işareti göstermede hata yapmaz diye düşünüyorum. Ama ne olursa olsun iki önemli hata yaparak tribünlerden büyük tepki aldı.   

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.