banner913
banner932
banner1012

UYUM MESELESİ


Arman RATİP

Arman RATİP

Okunma 06 Eylül 2017, 09:24

AB, ne Türkiye, ne de KKTC’ye müdahele edebilir. AB kendi üyelerine baksın. AB müktesebatına uyum demek, AB üyesi Rum Kıbrıs Cumhuriyeti’nin tüm ada üzerinde egemen olduğunu ve Kıbrıs Türklerinin de (KKTC’nin değil), KC içinde bir “toplum” olduğunu kabul etmek anlamına gelir. Ta ezelden AB’nin politikası budur. KKTC ayrı bir devlet. AB’ye üye değil. AB’ye üye olmayan bir devlet neden AB müktesebatına uyum sağlasın? Bunun mantığı yok... Amaç, sadece ve sadece Kıbrıs Türklerini devletlerinden vazgeçirip KC içine “azınlık” olarak katmak. AB müktesebatı bu amaca hizmet eder. Rumlar,Türkiye’nin KKTC’de yeni oldu bittiler yaratma yoluna gittiği gerekçesiyle AB Komisyonundan  müdahale etmesini istemiş. Türkiye, KKTC’nin sağlam temeller üzerine kurulmuş bir devlet olmasını istiyor, o kadar. Hem zaten AB’nin, AB üyesi olmayan KKTC devletine müdahale hakkı yoktur.

KKTC Cumhurbaşkanı Sn. Akıncı’nın açıklamalarındaki şu cümle önemli. “Kim ne derse desin, Kıbrıs’ta iki ayrı devletin varlığı bir gerçektir. KKTC tanınmamış olsa da bir gerçekliktir.” Rumlar, Sn. Akıncı’nın bu açıklamasından çok kaygılanmış... Sn. Akıncı “Kıbrıs’ta iki ayrı devlet bir gerçektir.” dedi ya. Adamlar çılgına döndü. Halbuki Sn. Akıncı sadece gerçekleri vurguladı. Rumlar iki ayrı devletli, bölünmüş bir Kıbrıs adası olmaz diye tutturdular... Peki, nasıl oluyor da iki ayrı devlet barış içinde tam 34  yıldır  yaşayabiliyor? Bal gibi oluyormuş demek.... Dedik ya, Rumların amacı başka. Onlar “federal birleşik Kıbrıs” istiyorlar. Böyle olursa, güya KKTC Devletinin ortadan kalkmasını sağlayacaklar. Rumlar hayal aleminde yaşıyorlar. Onlar halâ AB’nin 2004’de yaptığı çok yanlış ve çok büyük yalan olan “Şimdi tüm Kıbrıs AB üyesi oldu.” açıklaması ile yaşamaya devam ediyorlar.

Şimdi dönelim şu AB müktesebatına uyum meselesine: Uyum gerçekleştiğini farzedelim. KKTC halkına ne verir şu uyum?... Rum Kıbrıs Cumhuriyeti’nin bir parçası olarak Kıbrıslı Rumlar gibi Kıbrıslı Türkler de AB yasalarına uyar. Ehhh, sonra ne olur? Rum Kıbrıs Cumhuriyeti içinde yaşayan Kıbrıslı Türkler, KKTC Devleti olarak değil, “Kıbrıs Türk Toplumu” olarak bu yasalardan faydalanır. Hangi yasalar? KC’yi korkunç bir ekonomik krize sürükleyen yasalar. İngiltere’nin AB’den ayrılmasına neden olan yasalar...KKTC Devleti, bu AB müktesebatına uyum ile mi düzlüğe çıkacak, yoksa kendi Devleti içindeki sorunları Türkiye’nin büyük desteği ile çözerek mi çok daha iyi duruma gelecek?... En önemlisi, AB’ye uyum, Rum Kıbrıs Cumhuriyeti ve Rumlarla birlikte ne olacağı bilinmeyen bir geleceğe, teslimiyete ve aynı zamanda KKTC’nin ortadan kalkmasına yol açacak. KKTC halkının istediği bu mu? Tabii ki hayır... AB, “birleşik federal Kıbrıs” çözümünü istemektedir. Kıbrıs Türklerinin uyumu için bu yüzden her türlü yola başvuracaktır. Lütfen artık şu oyunları görelim ve “uyum”dan vazgeçelim.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.