banner913
banner932
banner1012

Temiz bir Dünya Hayal Ediyorum..


Abdulkadir Yiğit

Abdulkadir Yiğit

Okunma 01 Nisan 2017, 09:42

Zamanın su gibi akıp gittiği bir dünyada bir gün bana bir yanaşıp kulağıma eğilip seni geçmişte isteğin döneme gönderebilirim diye kulağıma fısıldasa, çocukluğuma geri dönemek isterdim.Kesinlikle en güzel yıllarım. Çocuk olmak güzel nerede oynayan bir çocuk kalabalığı görsem bedenim sabit bir şekilde kalsa bile ruhum uçup gider.

Rengi,ırkı bulunduğu coğrafya nere olursa olsun benim lugatımda kesinlikle hepsinin yeri aynı onlar bence bu düzenin en masumları olmalarına rağmen, en mağdurları olarak görmekteyiz.

Bugün dünyaya geniş açı ile baktığımız zaman;çıkar ve menfaat ilişkileri,sömürge sisteminin açlığı, sıkı rejim sistemleri,kötü yönetim,bilinçsiz toplumların varlığı,çevre bilinci gelişmemiş toplumlar,sorumsuz Ebeveyn,cinsel  istismar,savaşlar,keyfi kürtajlar vs.

Dünyada bir çok sıkıntılı durumda mağduriyeti  çocuklar çeker. Aslında onlar bulunduğu yaşın tadını çıkaramadan Dünyanın olmadık sorunlarının içinde yok olup gidiyorlar. Vicdanlar dayanmıyor,kelimeler yetersiz kalıyor. İç dünyamdaki fırtına kopar tek silahım kalemim.

Özellikle ülkemizde yaşanan iki yavrumuzun yaralandığı kaza ve Güney Kıbrıs açıklarında balıkçı teknesindeki çocuk sayısının 42 olduğu haberini okuduğum zaman aldım elime kalemi karalamaya başladım. Bugün dünya çocukları için yazıyorum.

Çocuklar savaşın en mağdurları, özellikle Suriye’deki belirsizlik huzurlu ortam arayışına giren insanlar ve doğduğu topraklarda yaşama özgürlüğü elinden alınan çocuklar. Yeni bir başlanğıç, sıla hasreti ile devam eden hayatlar.

Güney Kıbrıs sahilinde huzurlu ortam arayış içerisinde olan insanlar küçük  balıkçı teknesinde acımasız dalgaların arasında sayıca fazla olan çocukların o şartlarda seyahat etmelerine vesile olanları Allah’a havale ediyorum.

Suriye’deki iktidar savaşı yüzünden bu acımasız dünyada sabah uyanırken annesinin titrek sesi ve öpücüğü yerine bomba ve silah sesi ile uyanan yada kulaklarının zil sesi yerine bomba ve silah sesi ile çınlayan çocuklar var.

Yıllarının en güzel zamanında canları ile bedel ödeyen çocuklar.

Mübarek üç ayların başlangıcı olan Regaip kandili idrak ettik.Bu mübarek aylarda dualarımızda dünyada acı çeken çocukları hatırlayıp dua edelim.

Hz.İbrahim’in ateşini söndürmek için çabalayan karınca misali...

Çocuklara sevgimizi hissettirmek adına, Büyük üstad Necip Fazıl Kısakürek’in dediği gibi “Sevdiğini belli et; gizlemek başkalarına fırsat vermek demektir.”

Yaşınız ilerlesede,Çocuklar gibi saf ve temiz kalın... Vesselam.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.