banner913
banner932
banner1012

Sünnetçi korkusu!


Adnan IŞIMAN

Adnan IŞIMAN

Okunma 10 Eylül 2015, 13:02

 

Türkiye Cumhuriyeti Dış İşleri Bakanı sayın Feridun Sinirlioğlu bu makama geldikten sonraki ilk dış ziyaretini gelenekleri bozmayarak KKTC ye yaptı.

Hazır yapmışken temasların ardından Cumhurbaşkanı Akıncıyla bir de basın açıklamasında bulundu.

Bu açıklamada bana göre iki önemli husus dikkat çekiciydi.

Biri, garantörlüklerden vaz geçmenin söz konusu olmadığına dikkat çeken Sinirlioğlu, ikinci olarak ta  Türkiye den getirtilecek sunun Kıbrıs Türklerine stratejik kazanım sağlayacağının altını çizdi.

Güneyin büyük tepki koyduğu garantörlük kavramından, ya da dönüşümlü Başkanlıktan Türk kesimi vaz geçmediği takdirde sizce uzlaşı olabilir mi?

Annan planı döneminde sağcısı, solcusu “artık yeter be” yaklaşımı içinde gitti ve sandığa “evet” oyunu attı.

O dönemde Kıbrıslı Türklerin kulağına adeta tatlı, tatlı aşk nağmeleri fısıldanmakta, dünya ile bütünleşme yanında izolasyonların kalkacağından, yer değiştirecek olanlar havuzlu villalardan ve daha neler, neler.

Her koşulda hep “ilk kurban” olarak tanımlanan Güzelyurt insanı bile o günlerde şevkle gitti ve büyük çoğunluğu “evet” dedi.

2004 den 2015 e on bir yıl geçti. “Hayır” oyu kullanan güney Kıbrıs hayır dediği için ödüllendirildi. Belki bu gün bütçelerinde silahlanmaya ayırdıkları payların yüklüce olmasından kaynaklanan başlıca nedenlerden dolayı ekonomilerinin iyi durumda eskiye nazaran iyi olmadığı söylenebilir!

Ne var ki buna rağmen Kuzey ekonomisi ile mukayese edilemeyecek durumdadır.

Sayın Akıncı ve ekibi geleneği bozmadı, görüşmede yaşanan gelişmeleri yine Rum basınından öğrenme ortamını devam ettirdi. Mülkiyet konusundaki “aşta-fişte”lerin Kıbrıs Türklerine faturasının ağır olacağı meydanda!

Acıların dinmediği dünkü BKP ve AKELin toplu mezar ziyaretlerine gösterilen şiddetli tepkilerle ortada!

Sünnetçi korkularıyla “referanduma hayır denilirse faturası ağır olacak” safsatalarıyla halkı kandıramayacaksınız!

Kıbrıs ta iki nesildir devam eden süreci “yok” farzedemezsiniz!

1974 ten sonra oynanan sürecin bir parçası da diğerleri gibi sayın Akıncı da değimlidir?

Elli yıl boyunca icad edilen puan türleriyle, mal dağıtımları ile, teminat amaçlı verilen koçan belgeleriyle bu halkın geleceğini ipotek edeceksiniz,

şimdi de çıkıp “şaka yaptım” diyeceksiniz!

 

Yok kardeşim, yok, Kıbrıs Türkünü bu kez oyuna getiremeyeceksiniz!

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.