banner913
banner932
banner1012

STATÜKO NEDEN KALMALI


Arman RATİP

Arman RATİP

Okunma 07 Şubat 2015, 16:17

Bazı kişiler “statükonun” ortadan kalkmasını açıkça istemekte ve bunun Kıbrıs Türk halkı için tek yol olduğunu iddia etmektedir. “Statüko” ne demek?  Şimdiki durum demek. Şimdiki durum nedir? Bir tarafta KKTCnin yaşayacağı, var olacağı, devlet olarak tanınacağı hiçbir çözüm biçimini kabul etmeyen, KKTC devletinin ortadan kalkmasını şart koşan, halâ Kıbrıs Türk halkının Kıbrıs Cumhuriyeti içinde, “kuzey işgal  bölgesinde” yaşayan azınlık toplumu olarak gören, federasyon çözümünde ısrarlı olan, bu federal çözümün KKTCyi ortadan kaldıracağını çok iyi bilen, federal çözüm ve azınlık- çoğunluk sistemi ile eski Kıbrıs Cumhuriyeti döneminde olduğu gibi yine gücün  kendilerinde olacağını çok iyi bilen, KKTC halkının her alandaki girişimlerini Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı, Kıbrıs Cumhuriyeti kimliği ile yapmalarını isteyen, aksi takdirde KKTC olarak başlatılan herhangi bir girişimi engellemek isteyen, KKTC ve Kıbrıs Türk halkının egemenliğinin ancak Kıbrıs Cumhuriyeti çerçevesi içinde olabileceğini iddia eden Rumların Kıbrıs Cumhuriyeti vardır.

Diğer tarafta ise bağımsızlığını 31 yıl önce ilân eden, beğenirsiniz veya beğenmezsiniz, Türkiye Cumhuriyeti devleti hükümetleri sayesinde ayakta durmaya devam eden, kurulduğu günden itibaren Türkiye Cumhuriyeti tarafından resmen tanınan, Uluslararası Hukuk altında resmen tanınma halkkına sahip KKTC bağımsız egemen devleti vardır.

Şimdi sorulacak sorular şöyle: Şu veya bu kişi “Statüko kalkmalı” sözleri ile sahne aldığında, “statükonun” kalkması ile KKTC bağımsız egemen devletinin ortadan kalkacağını bilmiyor mu? Bu kişiler, statükonun kalkmasının Rumların çok istediği federal çözümün gerçekleşmesi anlamına geldiğini bilmiyorlar mı? Bu kişiler, acaba KKTC devletinin devamını, yaşamasını, var olmasını ve tanınmasını istemeyen kişiler mi? Bu kişiler, acaba federal çözüm ile ve “kurucu devlet” safsatası ile Kıbrıs Türk halkının bağımsız, egemen devlet statüsünü elinde tutabileceğini mi sanıyorlar? Bu kişiler “statüko” kalktığı anda Kıbrıs Türk halkının bağımsız, egemen statüsünün ortadan kalkacağını ve Rumların Kıbrıs Cumhuriyeti içinde  “azınlık” haklarından başka hiçbir hakka sahip olamayacağını bilmiyorlar mı?

KKTC  bağımsız, egemen devleti, tanınsın veya tanınmasın, şu anda devlet statüsüne sahiptir. Statüko kalksın diyenler bunu bilmiyorlar mı? Tüm bu soruların yanıtlarını herkes biliyor. Halk gerçekleri biliyor. O halde “statüko” kalmalı.

Yunan Başbakanı Çipras “Kıbrıs Helenizmin ayrılmaz parçasıdır. Kıbrıs  sorunu işgal sorunudur.” demiş. Hadi buyurun... “Statüko”yu kaldırın.

 

Artık müzakerelerin tamamıyla sona erdiğini ve bir daha başlamayacağını açıklama zamanı

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.