banner913
banner932
banner1032

Avrupa’ da gezilecek en iyi 10 seyahat rotası 6

banner1020

Önümüz yaz şimdiden tatil planı yapmaya başlamış olanlar bu yazı dizisi sizin için. Her gün Avrupa’nın bir rotasını, bu rotalardaki ülkelerin kültürlerini, kısa tarihlerini ve gezilecek yerlerini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Aslında çok uzaklarda değil hemen yanı başımızda. İsterseniz sırt çantası ile çıkın yola, isterseniz alın bavulları karavanla çıkın yollara. Hatta motosiklet seyahatleri bile yapılabilir bu rotalarda. Tamam, Avrupa, vize falan biraz engel biliyorum ancak yola çıkacaklar için bu da sorun değil diye de düşünmeden edemiyorum...  Hepinize iyi tatiller…

banner974
Avrupa’ da gezilecek en iyi 10 seyahat rotası 6

banner971

6. Rotamız Alpler

Avrupa’nın en güzel dağlarının ve doğa manzaralarının hatta göller bölgesi diye adlandırılan Alp Dağları ve eteklerinin olduğu yeri kapsayan bölge gerçekten mükemmel. Tabii Göller Bölgesi ve Alpler yoğunluk olarak İtalya’nın kuzeyinden, Como Gölü ve civarından başlıyor ve İsviçre’nin Almanya, Avusturya ve Fransa sınırlarına kadar uzanıyor. İsviçre’ de seyahat ederken sağlı sollu dağ manzaralarına bayılacaksınız. Özellikle motorsikletli seyahat edenlerin tercih ettiği bir rota diyebilirim. Gerekirse motorla, gerekirse otostop veya araç kiralayarak bu dağları aşabilirsiniz. Asıl meşhur olan Tren rotalarıyla da deneyebilirsiniz...

İtalya

Başkent Roma, yüzyıllar boyunca Batı uygarlığının merkezi olmuş, mimaride barok üslubunun doğuşuna tanıklık etmiş ve eskiden beri Katolik Kilisesi’nin merkezi olmuştur.

Demokrasi ile yönetilen bir cumhuriyettir ve dünyanın gelişmiş ülkeleri içerisinde yer alır. Ülkede cumhuriyetin ilanı 2 Haziran 1946 dır.

Aslında bizce İtalya’ya apayrı bir seyahat planı hazırlamak gerekli. Hatta bir defa da değil birkaç sefer de değişik rotalar yapılabilir. Tarih ve doğa zengini İtalya tek seferde bitecek gibi değil. İtalya’nın güneyi ayrı kuzeyi ayrı güzellikte.

İsviçre

Bugün İsviçre denilen Helvetia’da yaşayan Kelt kabilelerin M.Ö. 58 yılında Roma İmparatoru Julius Caesar’a yenilmeleriyle ülke beş asır boyunca Roma İmparatorluğunun bir bölümü sayılmıştır.

1291’de üç kanton Schwyzuri Nidwalden birleşerek Habsburglara karşı bir savunma ittifakı kurdular. Böylece İsviçre Konfederasyonu (adını birleşen kantonların en büyüğü olan Schwzy’den aldı) doğdu. Daha sonraki yüzyıllarda İsviçreliler Habsburglara karşı bağımsızlığı savunmak için birçok kere silahla saldırdılar. On dördüncü yüzyılda Luzirn, Zürich, Glaruszug  ve Bern ilk kurulan üç kantonla birleştiler. 1481’de birliğe Fribourg, Solothurn, 1501’de Basel, 1513’de Appenzell katıldı. Askeri gücünü geliştiren İsviçre tarafsızlık politikasını benimsedi. Reform sırasında kantonlar  arası çatışmada Protestanlar yenildi. 1648’de Vestfalya Antlaşmasıyla İsviçre’nin bağımsızlığı resmen kabul edildi. Napolyon savaşları sırasında Fransızlar ülkeyi işgal etti (1798). Napolyon kantonları birleştirerek bir federasyon haline getirip 

Helvet Cumhuriyetini kurdu. 1 Ocak 1979’da Jura Kantonu kuruldu.

Gezilecek Yerler

İsviçre Başkenti Bern,  İsviçre’nin çatısı olarak bilinen alpların olduğu en güzel manzaralı yer The Matterhon, Ülkenin sevilen şehirlerinden biri olan Zürih,  Chillon Şatosu, Şapel (Kapell) Köprüsü, Ren Şelalesi, Abbey Kütüphanesi başlıcalarıdır.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.