banner913
banner932
banner1012

Seçimden Sonra


Arman RATİP

Arman RATİP

Okunma 10 Ocak 2018, 13:05

 

7 Ocak erken seçiminden sonra, iktidara gelen hangi parti veya partiler isterse olsun, gündeme gelmesi gereken en önemli konu, KKTC’nin tanınması olmalı. Meclis’deki siyasi partiler, iktidar da, muhalefet de KKTC’nin tanınma yolunu açacak bir politikada birleşmeli. KKTC devleti ve halkının tek çıkar yolu budur. “Federasyon” çözümünün amacının KKTC’yi ortadan kaldırmak olduğunu ve böyle bir çözümle Rumların Kıbrıs Cumhuriyeti  olarak tüm adaya egemenliklerini yaymak istediklerini artık herkes görmüş ve anlamıştır. İşte bu yüzden Rumlarla tekrar bir “müzakere sürecine” girmenin hiçbir anlamı yoktur. Yeni iktidar, halkın bu tanınma istemine cevap verecek duruma gelmeli. Tanınma artık sözlerle değil icraatla başlamalı.

Daha önceki yazılarımda belirtmiş olduğum gibi, KKTC devletinin tanınma yoluna girmesini sağlayacak en önemli adım KKTC Meclisinin bir tanınma kararı çıkarması ile atılacaktır. Tüm siyasi partiler, tüm milletvekilleri bunun bilincinde olmalı. Bir arkadaşım bana şöyle dedi : “Arman kardeşim. Sen tanınma, tanınma diye tutturdun giden. Tamam tanınmayı herkes ister. Ancak iç sorunlarımızı ne zaman çözeceğiz?..” Arkadaşıma verdiğim cevabı aynen yazıyorum. “İç sorunların tümünü  tanınmış KKTC devleti çözecek. Tanınmış KKTC devletinde ambargolar kalkacak, izolasyon bitecek, direkt uçuşlar başlayacak, KKTC devletini tanıyan devletler ile ilişkiler  üst seviyeye ulaşacak, gelişip iyi yerlere gelen turizm daha da gelişecek, dış ülkelerdeki KKTC Temsilcilikleri Büyükelçiliğe dönüşecek, dünya devletleri ile ekonomik işbirliği gelişecek. Ve daha neler, neler. Bunlar hayal değil.

Tüm milletvekillerinin bilmesi gereken bazı gerçekler var. Rumlar, tüm yukarıda saydıklarımızın KKTC tanınınca gerçekleşeceğini çok iyi bildikleri için dört elle “federasyon” çözümüne odaklanmış ve bu federasyon zinciri ile KKTC halkını, Kıbrıs Türkünü kendi devleti Kıbrıs Cumhuriyeti’ne bağlamak için büyük uğraş vermektedir... Bu teslimiyet ve esaret zincirinin  Rumların tasarladığı biçimde  Kıbrıs Türkünü bağlamak için kullanılmasını engellemek KKTC’nin  tanınma yoluna girmesi ile sağlanacaktır. Rumların bu “federasyon rüyasını” tamamıyla ortadan kaldırmak için tanınma yoluna girmemiz şarttır. Başka yol yoktur. Umarız, halkın oylarını alıp Meclise giren milletvekilleri KKTC’nin  tanınmasının  tek yol olduğunu anlamışlardır. Ancak anlamakla bitmez... İcraat gerekli. Hem de şimdi...     

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.