banner913
banner932
banner1012

ÖZEL DERSANELERDEKİ RANT VE İKİNCİ İŞ YASAĞINI TAKMAYAN İMTİYAZLI ÖĞRETMENLER…


Ahmet İşcan

Ahmet İşcan

Okunma 02 Haziran 2017, 10:25

 KKTC’de  kamu   kesiminde   ikinci  işin  yasak  olduğu  yasalarla  belirlenmiş  bir  gerçektir.

Sağlık   sektöründe  serbest   çalışan  hekimler  sendikası  mahkemeye  başvurarak  devlette  çalışan  hekimlerin  İKİNCİ  İŞ  YAPMALARINI  YASAKLAYAN  KARARI  1.  AĞUSTOS  2017.   tarihinde  yürürlüğe  girecektir.

Ülkemiz  eğitim  sisteminde  maalesef  imtiyazlı  sınıf  olarak  toplumda ünlenen ÖĞRETMENLERİMİZİN  önemli  bir  bölümü  kamudaki   görevleri  dışında  öğleden  sonraları   YARIŞ ATI  MİSALİ , SINAV ODAKLI ,eğitim sisteminin   yaratmış  olduğu    PARA  BASAN  DERSANELER  gerçeği  tüm  halkımızın  yüzüne  şamar  gibi  inmektedir.

Popülist yönetim anlayışının , yarattığı sistem nedeniyle   her   yıl vatandaşın cebinden çok büyük miktarlarda paralar çıkmaktadır. Örneğin yalnızca kolej sınavı dolayısı ile aileler dershanelere yıllık ortalama 7 bin lira ödeme  yapmaktadırlar.

  Sınava hazırlık kitaplarına  ve  diğer araç, gereçlere harcanan paraları da eklerseniz karşımıza çok ciddi bir mali  bilanço ortaya çıkmaktadır. Ülkemizde kolej sınavına her yıl ortalama bin 600 kişi giriyor. Bunların da yüzde seksenlik  kısmı dershaneye gidiyor. Değerli  okurlarım,

Sadece kolej sınavına hazırlık için harcanan yıllık toplam para 7.000 (1600×11.200 ) milyon lira  olarak  gerçekleşmektedir.
Ülkemizde yüksek  öğretime hazırlık için durum, kolej sınavına hazırlıktan farklı değildir.

 KKTC’de üniversiteye girişin birinci aşaması olan YGS’ye her yıl 2 bin civarında öğrenci girmektedir. Üniversiteye hazırlık için de her öğrenci için harcanan yıllık ücret 7-9 bin civarındadır. Bu da bize gösteriyor ki ülkemizde üniversiteye hazırlık için 16 (2000×8000) milyon lira harcanıyor. Yani küçücük  ülkemizde  kolej ve yüksek öğretime giriş sınavlarına yılda harcanan para 27-30 milyon lira arasında  seyretmektedir.

Değerli okurlarım;

KKTC’de özel dershane gerçeği budur…

Gerçekten çok zeki dershane sahipleri ya da yöneticilerinin artık bütün devlet ya da özel okullarda paralı adamları  barınmaktadır !

Bütün genel bilgileri  ile  birlikte  öğrencilerin başarı oranları dershanelere iletiliyor bunlar arasından başarılı olanlar seçiliyor ve işte ondan sonra dershanelerin büyük  operasyonu başlamış  oluyor!

Sonuç  itibarı  ile en  acı gerçek;

Devlet okullarında çalışan öğretmenlerin hatırı sayılır  bir kısmı bu dershanelerde görev alıyor!

Dolayısı ile okullardaki başarılı öğrencileri belirleyen onlar, dershaneye çeken onlar, ders veren onlar ve bu işten sadece ikinci bir kazanç değil komisyon adı  altında yüklü  parayı alan da onlar!

Sözde ülkemizde ikinci iş yasağı var…

Ve ne ilginçtir ki;

Gelmiş geçmiş hiçbir hükümet bu işe doğru dürüst eğilmedi!

Çağrımız  Milli  Eğitim  Bakanlığınadır, Bu  adaletsiz  uygulamalara  ne  kadar  daha  sessiz  kalacaksınız ?

Yoksa  sizde mi Arı kovanına çomağı sokmayı cesaret edemiyorsunuz?

Tabi ki  sadece  bakanlık  değil

Şimdiki  hükümet de  dahil!  ÜÇ  MAYMUNLARI  OYNAMAYA  DEVAM  ETMEKTEDİR…

Ama   biz  bu  konuların  üzerine  gitmeye  devam  edeceğiz….

En  acısı  nedir  bilirmisiniz  kıymetli  okurlarım:

Üniversitelerden  mezun  olmuş  binlerce  gencimiz  işsiz ve  aşsız  durumdadır. Bunların özel  dersanelerde   ders  vermesi  gerekirken  maalesef  ESKİ  DİNAZORLAR   bu  pırıl , pırıl  genç  öğretmen  adaylarına izin  vermemek  için  direnmektedirler

YEDİDALGA  İLKOKULUNDA  NELER  OLUYOR ?

Değerli  okurlarım  ,29 mayıs 2017 günü resim dersi sırasında görevli   branş öğretmeninin

  sınıfta kitap, almak için yürüyen öğrenci Müjgan Cüneyt i çelme takıp yere düşürdüğü ve karnına ayağıyla basıp yüzüne kağıtları bastırdığı  iddia  edilmektedir.

Diğer  taraftan ,Müjgan ın ikizi Eser ve diğer  öğrencilerden , Yağmur   adı anılan öğretmeni durdurmak için yanına gidip ona öğretmenim yapmayın deyip durdurmaya

Çalıştığı, fakat hocanın, buna  aldırmadan  çocuklara bağırmaya  devam  ettiği  söylenmektedir.

Bunun  üzerine  öğrenciler ,yardım çağırarak  diğer öğretmenlerin , hemen gelmelerini  sağlamışlardır.

Bu  olay  daha  sonra , polise bildirilmiştir. Polis , cocuklardan ve 

velilerden ifadeler almış,olup  sonrasında da çocukların  Cengiz Topel hastanesinden  darp raporu alındığı  söylenmektedir.

Bu  olayı  araştırmak  üzere ,Çarşamba gününden  itibaren de  Eğitim Bakanlığından   bir müfettiş okulda soruşturmayı sürdürmektedir .

Dolayısı   ile okulda  çocuğu   olan

tüm veliler bu durumdan ötürü tedirgin olduklarını sürekli beyan etmektedirler.

lgili öğretmenin  daha önce de benzer girişimlerde bulunduğu , kendisi de okul idaresi de veliler tarafından uyarıldığı   dile  getirilmektedir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.