banner913
banner932
banner1012

Organize işler!


Adnan IŞIMAN

Adnan IŞIMAN

Okunma 14 Eylül 2017, 08:52

Kıbrıs ta karşılıklı geçişlerin başladığı günlerden itibaren Güney Kıbrıs ınyandaş ülkelerle ve de AB teşkilatı ile birlikte din kisvesi altında yürüttükleri organize işlerin altında yatan amacın öyle çok bilinmeyenli denklem olmadığını hepimiz biliyoruz bilmesine de, kimilerimiz amaca ulaşmak adına yapılmakta olan uygulama şeklini masum göstermeye çalışıyoruz.

Kuzeyin her köşesinde yıkık harabe konumundaki kilise ve de şapellerin elden geçirilerek dini ibadete açılma çalışmaları çok belirgin bir şekilde, bir oyundan ibarettir.

Kuzeyi sahiplenme olgusunda bir yöntemdir.

Adaya dıştan bakan ülkelerin, kesimlerin sempatisini kazanmaya yöneliktir.

Propaganda zafiyetleri içinde olmamız bir yana, kendi derdimizi dahi anlatmakta zorluk çeken bir yapımızın olduğu ortada.

Bunu çok iyi bilen Rum kesimi ve Yunanistan, dünyanın dört bir yanına yayılmış yandaş sempatizan ve güçlü lobileri vasıtasıyla saldırdıkça saldırıyorlar.

Mitelojiye uzanan sanal bağlarına ve eski Yunana duyulan hoş görülü yaklaşımların arkasına saklanarak kah şımarık çocuğu, kah mağdurları oynayarak Megalo İdea amacını er yada geç hayata geçirebilmek için her satıhta çaba sarf ediyor!

Adanın Kuzeyinde kalan topraklarda ibadet yeri adı altında taş, taş üstünde kalmamış yapıları bulup ortaya çıkarıyorlar, aslına uygun olmasa bile kah tamirini yaparak, kah yeniden inşa yoluna baş vurarak o bağı yaşatmak için çalışıyorlar.

Bu yaklaşım hiç birimize yabancı gelmiyor , değil mi?

                                         ***********************

Rum haber kaynakları Ağustos ayında karşılıklı yapılan harcamaların dökümünü yayınladı.

Buna göre Rumların ağırlıklı olarak şans oyunlarında harcamış olduğu meblağlar KKTC de 787 bin 959 Euro, TC de ise 425.571 olmak üzere toplam 1 milyon 213 bin 530 Euro.

Buna mukabil alış veriş ağırlıklı olarak Kıbrıs  Türklerinin güneyde yaptıkları alış veriş miktarı ise Rumların yaptığı alış verişin neredeyse iki katı.

2 milyon 371 bin 655 Euro.

Buna bir de karşılıklı olarak nüfus oranlarını da hesaba kattığımızda aradaki fark bir o kadar daha anlamlı oluyor!

Kuzeyden güneye geçiş yapan Rum plakalı araçlar Rum yönetimine bağlı gümrük memurları tarafından didik, didik aranmakta, en elzem ihtiyaç maddelerinin bile geçişine müsaade edilmemektedir.

Bir çok ürünün güneydekine oranla kuzeyde daha ucuz olduğu bilinmesine rağmen çok üzücüdür ki bazı vatandaşlarımız bunu bile bile güneyden temin etme yolunu tercih etmektedir.

Ekonomimize darbe vurur nitelikteki bu dengesiz alış veriş süreci herhalde ilgililer tarafından değerlendirilip gereken önlemin alınması yoluna gidilecektir diye düşünüyorum.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.