banner913
banner932
banner1012

Önlem alınması şart oldu!


Adnan IŞIMAN

Adnan IŞIMAN

Okunma 11 Eylül 2017, 11:10

Böylesi bir konuyu irdeleyen bir makaleyi kaleme aldığım için ileride pişmanlık duyacağımı hissediyorum ama gerçekleri balçıkla sıvamamızın olanağı yok!

Zaman akıp geçiyor ve her geçen zaman dilimi bizlerden bir şeyler alıp götürüyor.

Bu gün “küçük dağları ben yarattım” havasında atılan adımlar, ömür törpüsü içinde beli taşıyamaz duruma gelebiliyor.

Çok uzaklardan en küçük bir hareketi görebilen gözler belli bir yaştan sonra burnun dibindekini ayırt edemiyor!

İşte burada sihirli sözcük devreye giriyor ve “önemli olan sağlıklı yaşlanabilmek” dileği öne çıkıyor!

Yaşlanırken de vücudu tanımak, bunu bilerek bir yaşam tarzını uygulamak!

İstesek te istemesek te, kabullensek te, kabullenmesek te yer çekiminin gücünü benimseyerek adımlar atmak!

Bunları neden yazıyorum bilir misiniz, son zamanlarda belli yaş gurubundaki bazı kimselerin yaşadıkları ve de yaşattıkları trafik kazaları öne çıkmaya başladı!

Kimisi gazete sayfalarında yer alabiliyor, kimisi ise meçhulle kucaklaşıyor!

Bunlardan bir tanesine birkaç gün önce Kıbrıs Türk Elektrik Kurumunun veznelerinin bulunduğu binanın kapısında şahit oldum.

Elindeki bastonun yardımı ile yürüyebilen yaşı 85 civarında bir vatandaş, sağına, solunu bakmadan, arkada birileri var mı, yok mu dikkate almadan geri vitesi takıyor ve  kısa mesafede motosikletli bir vatandaşa şiddetle çarpıyor.

 Geride park halindeki araçla kendine çarpan aracın arasında sıkışan vatandaşın kazayı birkaç kırıkla atlatması gerçekten mucize!

Olay mahalline hemen gelen ambulansla hastaneye kaldırılan vatandaş götürülürken hala daha başına gelen kazanın şokundaydı.

Geçtiğimiz gün, bu kez yetmiş yedi yaşındaki bir başka vatandaş fren yerine gaza basmış.

Tabii ki olanlar olmuş!

Allahtan kaza maddi hasarlar atlatılmış ama üst üste meydana gelen bu kazalar belli yaş sınırını aşmış kimselerin normal binek arabası kullansalar bile yıllık kontrole tabi tutulmaları şart oldu diye düşünüyorum!

Bir süre sonra aynı konuma geleceğimi bile, bile bunu dikkate getirmem bir insanlık görevidir diye düşünüyorum.

Yukarıda da değindiğim gibi hepimiz yaşlanacağız ancak yaşlanırken kendimize olduğu kadar çevremizdekilere de zara vermemenin önlemini almak zorundayız!

Belli yaş sınırlaması ve de kontrolleri, sadece otobüs ve kamyon ehliyet sahiplerine değil binek araba sürücülerine de uygulanması farz oldu diye düşünüyorum.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.