banner913
banner932
banner1012

Olumsuz etkiledi…


Fevzi BEYAR

Fevzi BEYAR

Okunma 27 Aralık 2018, 22:50

   Aşırı soğuk, şiddetli rüzgar ve hakemin Yenicami ;nin penaltısını görmemezlikten gelmesi, zirve mücadelesini olumsuz etkiledi!

  Dokuz derece soğuklukta, şiddetli rüzgâr altında oynanan Yenicami – Türk Ocağı maçının ilk devresi yavan, ikinci yarısı izleyicileri ısıtacak düzeyde oynanmasına karşın yukarıda izah etmeye çalıştığım nedenlerden dolayı maç, golsüz berabere sonuçlandı.

   Zirveyi etkileyecek müsabakanın ilk yarısı, soğuğun etkileyeceği düşüncesiyle ikili temastan çekinen futbolcuların, mücadeleden kaçan davranışları, oyunu da hava gibi soğuttu ve gol pozisyonu dahi yaşanmadan al gülüm ver gülüm bir atmosferde oynanıp sonuçlandı.

   İkinci yarıya çıkıldığında Yenicami’nin kritik durumu fark ettiğini ya da ilgililer tarafından fark edildiklerini gözledik. Siyah beyazlılar her hatlarıyla Türk Ocağı kalesine yüklendiklerini gördük. Yerinde değişikliklerle sahada varlıkları ile yoklukları hissedilmeyen Esin Sonay ile Kenneth’i, oyun dışına alarak daha genç ve diri olan Mehmet Altın ile Faruk’u oyuna sürerek ağırlıklarını daha fazla hissettirdiler. Ancak şu da bir gerçek ki “güme giden” penaltıları dışında yarattıkları gollük pozisyonlar, Remzi’nin kaçırdığı pozisyon kadar net değildi.

   Gerçekleşen bu beraberlik, Yenicami’nin kan kaybetmekte olduğunu göstermesi yanında Siyah beyazlılarda gözle görülür bir toparlanma olduğunu da gösterdi bizlere.

   Akşamki maç, bizlere başka bir şey de gösterdi ki, ülkemizde bu süreçte yaşanan soğuk dalgası futbolumuzu gerçekten etkiliyor, ligin iki güçlü takımı sahada boy gösterse de çok az sayıda insan böylesi önemli bir müsabakayı ancak izleyebiliyor. Demek ki ülkemizde de Türkiye ve Güney Kıbrıs’ta olduğu gibi Noel bayramından önce devre tamamlanmalı, takımlara dinlenme fırsatı verilmelidir.

   Soğuk ve rüzgârın yanı sıra hakem Turgay Misk’in müsabakayı olumsuz etkilediğini yukarılardaki paragraflarda belirttim. Evet, Turgay Misk, genç, fizik kondisyonu yerinde istikbal vadeden bir hakem. Ne var ki “ince ayara” gereksinim duyuyor. Hakemliği iyi bilen birisine ihtiyaç duyuyor. Birisi Turgay’a sahip çıkmalı. Akşamki müsabakada gösterdiği sarı kartlar, seyircilerin istekleri üzerine olmuştur. Yanlış bir davranış diye niteliyorum. Sahanın en iyilerinden birisi olan TOL kalecisi İrfan, zamanlama hatası yaparak John Ebuka’yı Ceza sahası içerisinde düşürmüştür. Pozisyon kesin penaltı olmalıydı. Görmemezlikten gelmesi affedilir cinsten değildir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.