banner913
banner932
banner1012

Ocak Moral Buldu


Nezihi Beyaz

Nezihi Beyaz

Okunma 08 Aralık 2019, 23:31

Haftalardır puan kaybeden Türk Ocağı, dün Düzkaya’yı farklı yenerek moral buldu. Aslında farkın daha da büyük olması işten bile değildi ama Düzkaya savunmasının göbeğinde oynayan Binya farkın açılmasını önledi.

T. Ocağı’nda Remzi gol atmadı ama Oha’ya yaptığı iki asistle galibiyetin en büyük mimarlarından oldu, hem de birbirinin kopyası iki pas ile…  Oha da, Remzi’nin bu paslarının hakkını topları çerçevenin içine göndererek verdi.

T. Ocağı, Düzkaya orta sahasını çok rahat geçtiği için karşılaşmanın büyük bölümünde topu kontrol eden taraf oldu. Quincy Osei, ilk yarıda İlker Tek, ikinci yarıda onun yerine giren Doğukan ve İbrahim Halil orta sahada Düzkaya orta sahasına üstünlük kurdular. İbrahim Halil, hem ortaya koyduğu futbol ile hem de frikikten attığı gol ile T. Ocağı’nda yıllarca oynayacağı sinyalini verdi.

Kaleci Cenk, ilk yarıda köşeye giden topu, kafası direğe vurmasına rağmen kontrol ederek mutlak golü önledi. Oysa Düzkaya kalecisi Ali, İbrahim’in firikik vuruşunda aynı yere giden topu elinden sektirdi ve T. Ocağı’nın üçüncü golü olarak ağlara gitmesine engel olamadı. 

Ocak, haftalar sonra hem de farklı galibiyet alarak moral buldu, ancak Düzkaya gerçekten zayıf bir kadroya sahip. Yani, T. Ocağı’nı test etmek için baz alınacak bir takım değil.

Düzkaya için tehlike çanları çalıyor. Kone’yi kontrol eden her takım Düzkaya karşısında galip gelebilir, tabi gol yapabilme becerisi varsa…

Savunmanın göbeğinde oynayan Binya ve Şahin iyi-kötü iş yapıyorlar ama kanatlardan ve ortadan kalabalık gelen rakipleri karşısında zorlanıyorlar. Orta sahası ağır kalıyor. Hasan, Salih ve Serkan hücuma çıkarken pres yaparak baskı kuran takımlar karşısında başarılı olamıyorlar. Kanatlarda oynayanlar ise iki yabancısını topla buluşturamıyorlar. Daha açık bir deyimle, bu kadronun büyük bir kısmı Süper Lig oyuncusu değil.

Chrıstian Thami, takımının tek golünü attı ama Ocak savunması arasında etkili olamadı. Kone, bire bir markaj altında rakip savunma arasında topla buluşmakta zorlanıyor. Kanatlardan da destek gelmeyince, rakip ceza alanı içinde yalnızları oynuyor.

Devre arasında, ya nokta transferler yaparak kadroyu güçlendirecekler, ya da iki yabancısını gönderip, genç oyunculara şans vererek, gelecek sezon için deneyim kazandıracaklar. En azından paralarını gençlere harcamış olurlar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.