banner913
banner932
banner1012

Neden bu kadar uğraştırıyorsunuz?


Tigin Kişmir

Tigin Kişmir

Okunma 11 Aralık 2019, 23:27

Geçtiğimiz Cumartesi günü çok güzel bir faaliyet gerçekleştirildi. Kıbrıs Türk Motosiklet Kurumu’nun organize ettiği Enduro şampiyonasının son yarışı Lefkoşa’nın göbeğine getirildi. Çok güzel bir organizasyon oldu. Emeği geçen herkese teşekkür etmek gerekir.

Yazımın başlığında da yazdığım gibi Otomobil ve Motorsporlarına gönül vermiş tamamen tutkuyla bu işi organize edenler ve yarışan sporcularımıza, organizasyonları yapabilmemiz için çıkarılan zorlukları hiç anlamadım ve herhalde anlayamayacağım da. İzne ihtiyaç duyulan organizasyonlarda, izin makamı olan kurumların yetkili kişilerinin keyfi davranışları biz organizatörlere çok büyük sıkıntılar yaşatmaktadır.

Gezegenimizde otomobil ve motorsporları dünyanın başka coğrafyalarında Devletlerin katkıları ve çok büyük desteği ile yapılmaktadır.

Biz organizatörler, her yılın sonunda, bir sonraki yılın takvim çalışmalarını yapıp organizasyon yerlerini ve tarihlerini belirleriz ve bunun duyurusunu açıklamasını gerek basınımıza gerekse sporcularımıza resmi olarak duyururuz. Çünkü ülkemizde faaliyet gösteren kulüp, dernek ve kurumlarımız Devletimizin ilgili Bakanlığı ve dairesinin yasalar nezdinde uygun görüp onayladığı devletimize bağlı kurumlardır. Ve organizatör kulüp, dernek ve kurumlar açıkladıkları takvime uymak zorundadırlar. Fakat bizde, önceden belirtilen tarih ve organizasyon bölgesinin kullanılması ile ilgili izinleri alabilmemiz için deyim yerindeyse anamızdan emdiğimiz süt burnumuzdan gelir. Bizler daha iyi nasıl organizasyon yapabiliriz, gençlerimizi nasıl bir araya getirip sayılarını nasıl artırabiliriz, gençlerimizin sürat tutkularını kontrollü alanlarda güvenlikli bir şekilde nasıl organize edebilirizi düşünmek yerine, organizasyon izni "alacak mıyız?", "alamayacak mıyız?" ile kafalarımızı meşgul ediyoruz. 

Gelelim yapılan bu güzel organizasyonumuza,

Biri deneme olmak üzere, Çetinkaya otopark alanı içerisinde oluşturulan parkuru üçer kez geçen yarışçılar arasında Motokros kategorisinin en iyi parkur zamanını MX1A sınıfında mücadele eden Yücel Topcu elde etti. ATV kategorisinin en iyi parkur zamanını ise ATV2 sınıfında mücadele eden Ahmet Miralay elde etti. ATV1 sınıfında Temel Atilla birinci oldu. MX1B’de Sinan Güler, MX2’de ise Hasan Sezgin podyumun en üst basamağına çıkan isimlerdi. Bizlere bu organizasyonu, Lefkoşa’nın göbeğine kadar getiren başta, Kıbrıs Türk Motosiklet Kurumu Başkanı İbrahim Önderoğlu ve yönetim kurulu üyelerine ve emeği geçen herkese ayrıca yarışmaya katılan ve izlemeye gelen seyirciler dışında bölge halkına heyecanlı saatler yaşatan tüm sporcularımıza çok teşekkür ederim.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.