banner913
banner932
banner1012

Milliyetçilik duruma göre mi?


Adnan IŞIMAN

Adnan IŞIMAN

Okunma 11 Temmuz 2015, 11:29

Olası koalisyon oluşumları arasında UBP-CTP koalisyon alternatifi de var.

Farklı ideolojik görüş ve düşüncelerin birbirlerini yakından izlemeleri açısından ele alındığında, birde gerçek anlamda ülkede değişimin kaçınılmaz olduğu hesaplandığında akla yakın olması gereken bir ortaklık diye düşünebilinir.

Dengesiz sayılarla oluşturulan CTP –DP koalisyonları,  farklı ideolojik yapılarına rağmen kaçtır hayata geçirildi ve sürdürüldü ama her nedense bir arpa boyu yol gidilemedi!

CTP-DP ortaklığı kişisel yaklaşımlardan ve de davranışlardan dolayı zaman, zaman duvara tosladı ama yinede bu ortaklık tekrar, tekrar gerçekleştirildi.

Beni en çok hayretler içinde bırakan yaklaşım ne oldu bilir misiniz?

“Yavrusunu yemeye niyetlenen kedi, onu fareye benzetirmiş” derler ya, işte son günlerde karşılaştığım gelişmelerden biri de bu oldu!

UBP, olaylı Kurultayın ardından 30 milletvekilliği ile yürütmekte olduğu hükümeti malum gelişmeler sayesinde 14 de düşürdü ve adeta tepsi içinde hükümeti CTP ye teslim etti!

CTP hükümet kurma tercihini UBP den ayrılanların da verdiği güçle milletvekili sayısını 12 ye çıkaran DP den yana kullandı. İki yılı aşkın bir süre bu ülkeyi bu hükümet yönetti!

DP 12 milletvekili çıkararak meclise gönderirken, 12 sayısını UBP de yaşanan tartışmalarda, kavgalarda taraf olanların, gücenenlerin oylarıyla sağladı.

Bunun saklısı, gizlisi yok, kimi mührünü vurdu, kimi karmaya yöneldi, DP den yana bir tavır sergiledi.

DP ise,  elde ettiği 12 sayısı ile CTP ile koalisyon oluşturmada bir sakınca görmedi.

Mührünü, yada karma olarak kullandığı oyunu DPden yana kullanan ama bir ayağı UBPde diğer ayağı hala DP de olan bazı vatandaşlar, bugün değişen politik ortamın yarattığı kabine değişikliğinde, UBPnin CTP ile bir ortaklık kurmasına şiddetle karşı çıktıklarını ifade etmektedir!

Hatta bazıları görüşlerini kabaran milliyetçilik duyguları içinde “vatana ihanete” kadar getirmektedir.

UBP-CTP ortaklığı olur ya da olmaz ama böylelerine sorarım;

kullandıkları tercihleriyle DPyi CTPnin ortağı yaparlarken acaba akılları neredeydi?

Önce vekil sonra bakan olmasına destek verilen kimseler CTP ile aynı kabinede ortaklık yaparken duygu ve düşünceleri ne idi?

O günlerde milliyetçi değiller miydi ?

Yoksa asıl neden, yakın buldukları isimlerin Bakanlık koltuğunu kaybeder duruma gelmeleri mi ?

Demokrat Parti, CTP ile koalisyon oluştururken iyi idi de, UBP ile koalisyon oluşturursa ters mi geldi?

 

Yoksa milliyetçilik duruma göre mi?

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.