banner913
banner932
banner1012

Mayalar farklı !


Adnan IŞIMAN

Adnan IŞIMAN

Okunma 23 Ocak 2018, 12:27

Dörtlü koalisyon ortaklığı başlamadan bitecek gibi gözüküyor!

Ya da yapay olarak başlatılsa bile çok kısa zaman sonra çökeceği kesin bir koalisyon olacağı ortada.

Nedeni, mayalar farklı kardeşim, mayalar farklı!

Biri ekmek mayası, biri hellim mayası!

Bir tarafta Kıbrıs Türkünün adadaki varlığı ve hakları için ömrünü feda etmiş maya ile yoğrulmuş bir hamur, bir tarafta bırakın mayayı, içinde hırs ve arasında yaşadığı topluma öfkeden başka bir şey olmayan bir tümör, bir ur!

Her zaman şaşırmışımdır, yarım asırdır her türlü melaneti gördüğü karşı unsura duyulan sempati, bir bağlılıktır ki sormayın gitsin!

Türklük karşısındaki her unsura el çırpan, kucak açan bir kin!

Afrin Türkiye sınırında Türkiye nin başına bela olmuş terörün odaklandığı noktalardan biri.

Terör, senelerdir yollar kesiyor, doğu ve güney doğuda ki yatırımları imha ediyor, görevli iş insanını, öğretmeni, doktoru bölgeden uzaklaştırmak, halkı bu hizmetlerden mahrum bırakmak adına elinden geleni yapıyor.

Kendi insanını kadın, çoluk, çocuk demeden, hiç tereddüt geçirmeden öldürebiliyor!

İşte ülkenin başına bela olmuş böylesi bir oluşumun önünü kesmek,

etkisini yok etmek için çıkılan yolu, sıradan faşist bir hareket olarak tanımlamak, bir işgal olayı olarak yorumlamak,büyük hata.

Meclis andına kadar bulaşan bu yaklaşımla kol kola girerek ülke yönetimine ortak etmek, geriye dönüşü olmayan hataların temelini atmak anlamındadır.

Sayın Serdar Denktaş başta olmak üzere tüm DP liler oturup hayata geçirilmeye çalışılan dörtlü ortaklığı düşünmek, hele yaşananlardan sonra bir daha düşünmek durumundadır.

UBP ile yaşanan koalisyon ortaklığında bazı olumsuzluklar yaşanmış olabilir.

2013 Genel seçimlerini hatırlayın. UBP nin içinden çıkmış vekillere DP nin nasıl kol kanat gerdiğini anımsayın.

İçine girilen dönem kişisel öfkeleri öne çıkarma dönemi değil, farklı mayalardan, farklı anlayıştan olan kesimlerle aynı yatağı paylaşma zamanı hiç değil!

Yaşananlar ortada, CTP nin de, TDP nin de olaylara, gelişmelere bakış açıları, tavırları meydanda.

Bu siyasi yapıların KKTC nin yaşatılmasına bakış açılarıyla, içlerinde barındırdığı kimilerinin Türkiye nin adadaki varlığına atfettikleri yaklaşımla, tek güvencemiz konumundaki Türkiye nin içeride ve de dışarıda güvenliğini tehdit eden terör odaklarına karşı yürüttüğü mücadeleyi aşağılamalarıyla,sorarım bu dörtlü ortaklık nereye kadar?

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.