banner913
banner932
banner1012

Kıbrıs ta barış engellenemezmiş!


Adnan IŞIMAN

Adnan IŞIMAN

Okunma 18 Kasım 2015, 21:05

Eoka nın sivil hayattaki uzantısı konumundaki ELAM (Ulusal halk cephesi) ve EFEN

( Elen ruhlu gençlerin sesi) 15 Kasım nedeniyle Güneyde bir dizi eylem gerçekleştirdi.

Bu bir dizi eylemin içinde kalan KKTC plakalı araçlar ve araç içindekiler doğal olarak şiddete maruz kaldı!

Bu kadar basit değil mi?

Çoğunluğu Rum gençlerin ve öğrencilerin teşkil ettiği gurubun baş vurmuş olduğu şiddet olaylarına Rum polisi tepki göstermedi, müdahalede bulunmadı!

Hatta Rum polisinsin Türklere karşı şiddet saldırılarını görmezden gelen davranışları vardı!

Cumhurbaşkanımız sayın Akıncı ise konu ile ilgili açıklamasında “suçlular yargılansın” dedi.

                                                 *******************

Güney Kıbrıs ta her ortam müsait  olduğunda veya her fırsat bulduklarında buna benzer Türk düşmanlığı içeren olayların meydana geldiği herkesçe malum!

Yaşananları sıradan olaylardan, sadece gençlerin heyecanlarını yansıtan davranışlarından sanarak hareket etmek aptallık değil de nedir?

Hala daha bu gaflet uykusu niçindir, acaba nedendir?

Bilinmelidir ki bu yaşananlar ne ilktir ne de bununla son bulacak türdendir.

Bu güne kadar Kuzeyde benzer taşkınlıkların yapıldığı, güneyden kuzeye gelen Rumlara ya da araçlarına saldırıldığı görülmüş müdür?

Kapıların açıldığı günden itibaren geliş-geçişlerin yoğunluğuyla başlayan olaylar gittikçe dozunu artırmakta, adeta 1958 lerdeki başlangıç noktasına yeniden gelindiğinin haberciliğini yapmaktadır!

İstisnalar olabilir ama güney Kıbrıs ta Türk düşmanlığının genç nesillere misli ile aktarıldığı ortadadır.

Bizler kuzeyde barışa sevdalı, saçları havalı, yasemin kokartlı gençler yetiştirmek için programlar yaparken, güneyde Rumlar geleceğin tek egemen halkını yaratmak için militanlar yetiştirmekte, eğitim sistemleriyle, kiliseleriyle, polisiyle , mahkemesiyle, her birimiyle buna çanak tutmakta, benzer tepkisel gelişmeleri ayakta alkışlamaktadır!

Bu güne kadar güneyde Türklere karşı bir çok hadise gerçekleştirildi.

 Cumhurbaşkanı koruması  tartaklandı, barış şarkıları okumak için sahne alan sanatçının ağzı, burnu dağıtıldı, acaba yapılan saldırılardan dolayı suçlu konumundakilerin küçük te olsa bir ceza aldıklarını duydunuz mu, gördünüz mü?

Suçlular yargılansın mış!

Güneyde ortada dönen, sunun üzerinde görülen birkaç yüz genç  “Iceberg” in görülen kısmıdır!

Gerisinde, Güney Kıbrısın tüm birimlerini kapsayan ve yüz binleri sarmalayan bir yapı vardır. Amaç tüm Kıbrıs ın egemenliğine sahip olmaktır.

Bunu görmemek, görmek istememek intihardır!

Kıbrıs ta barış engellenemezmiş!

Unutulmasın ki barış karşılık bulursa ancak yaşatılır, aksi takdirde her şeye rağmen barış,Kıbrıs Türküne yapılabilecek en büyük düşmanlıktır.

 

Güney Kıbrısta aşırı sağ eğilimli Rum Ulusal Halk Cephesinin (ELAM) KKTCnin kuruluş yıldönümünü kınamak amacıyla Ledra Palace Geçiş Kapısında yaptığı eylemde olay çıktı.

Aralarında öğrencilerin de bulunduğu yüzlerce ELAM üyesi, geçiş kapısından KKTCye doğru taş ve çatapat atarken, Kıbrıs Türk plakalı araçlara zarar verdi. Olaylarda yaralananlar oldu.

 

Rum haber kaynaklarına göre Birleşmiş Milletler, tedbir amacıyla Lokmacı Sınır Kapısını  kısa bir süre geçişlere kapattı. Rum polis kuvvetleri  de bölgeye sevk edildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.