banner913
banner932
banner1012

Keskin viraj…


Fevzi BEYAR

Fevzi BEYAR

Okunma 21 Şubat 2018, 22:57

KKTC K-Pet Süper Lig ile Tahsin Mertekçi Kıbrıs Kupası serüveninde ‘keskin Viraj’a girmiş bulunmaktayız. Virajın sonunda düzlüğe çıkan, emin adımlarla yoluna devam edecektir diye düşünüyoruz.

Üç maçlık periyodun ilk maçını bu akşam oynayacak olan Yenicami ile GAÜ-Çetinkaya, dönemecin önde bulunan ilk iki takımı olmak hesabıyla, avantaj sağlamanın planlarını yapıyorlardır muhakkak!

Kabul etmek gerekir ki bu iki takımımız, ligin de kupanın da favorileri arasındadır. Bizim düşüncemize göre iki takımdan birisi final oynayacaktır. Ligde ise iki takımımız da, mücadeleyi son haftaya kadar sürdüreceklerdir. Kim mi şampiyon olur? İkisinden biri!

Diğer takımların şanslarını mı soruyorsunuz, “Kupada şansları var ama ligde bu iki takıma rakip göremiyorum. Çünkü bu iki takımımız hem performans hem de deneyim, kadrolaşma ve camia büyüklüğü ile rakiplerine fark atmaktadırlar.”

Bazı değerli dostların Yenicami şanslı, Çetinkaya yaşlı yorumlarına katılmıyorum. Üst üste 11 maç kazanmış bir takıma “şanslı” demek ne kadar doğru olur sizin görüşlerine bırakıyorum. Her maç da şansla kazanılmaz ki! GAÜ-Çetinkaya’nın yaş ortalaması yüksek olabilir. Ne var ki... O yaşlı denilen futbolculardır Sarı kırmızılıları bu günlere, lider pozisyonuna taşıyanlar. Onlar olmasa, bu Çetinkaya da olmazdı.

Unutulmaması gereken bir başka nokta ise, bu iki takımın teknik kadrosu ülkemizin en çağdaş, bilimsel ve takımlarını modern anlamda çalıştırıp yöneten kişilerden oluşmaktadır. Sizlere soruyorum, Turan Altay ile Sedat Devecioğlu’ndan daha çağdaş, takımlarını modern anlamda antrene eden, profesyonel anlamda yöneten daha başarılı bir başka hoca tanıyor musunuz?

Evet, önümdeki dört hafta Süper Lig ile Kıbrıs Kupası’nı belirleyecek süreç olacaktır. Pek tabii son haftalarda büyük çıkış içerisindeki Doğan Türk Birliği ile Cihangir, bu sürecin baş aktörleri, belirleyicileri olacaktır. Lig ile kupanın anahtarları bu iki takımın elinde bulunmaktadır. Bunu kabul edip saygı duyuyorum. Bu iki takımın da farkı, Yenicami ve Çetinkaya’da olduğu gibi başlarında Caner Oshan ile Toygar Davulcu gibi iki çağdaş hocanın bulunmasıdır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.