banner913
banner932
banner1012

Kayıplar bire bir rakiplere


Nezihi Beyaz

Nezihi Beyaz

Okunma 09 Kasım 2019, 13:32

Doğan T. Birliği, kendi sahasında oynadığı ve şampiyonluk iddiası taşıyan birebir rakiplerine puan kaybına devam ediyor. Cihangir’le başlayan, Yenicami ile devam eden mağlubiyetlere bir de dün gece MTG eklendi. T. Ocağı’na kaybedilen iki puanı hiç saymıyorum.

Bu takımlar, 2019-2020 sezonunda şampiyon iddiası taşıyan kulüpler ve Doğan’la ligin ikinci devresinde kendi sahalarında oynama avantajına sahipler. Tabi, DTB de onlar gibi gider de rakiplerini yenerse, bir sözümüz olmaz ama oynadıkları futbola bakınca, bu pek de gerçekçi bir tablo olmuyor.  

Dün gece MTG, altmış dakika DTB’ni adeta top diye oynadı. Sahaya yayılışları, kanatları kullanma becerisi, ortadan Peter ve Dinopeter ile rakibi hırpalamaları ve bu iki yabancısı ile ilk yarının ve ikinci yarının başlarında attıkları gollerle iki farklı öne geçti. Kalecisi Yusuf’un topu elinden kaçırdığı ve bu nedenle yediği golle skor 2-1’e gelince, anlamsız bir panik yaşadılar. Tabi, Arif’in sakatlanıp çıkması da oyun düzenlerini bozdu. Arif, çıkana kadar sağ kanadı hallaç pamuğu gibi attı. Sakatlığı nedeniyle uzun zamandır oynamayan Emek Arif karşısında çok zor anlar yaşadı. Arif sürekli Emek’i geçerek Doğan kale alanı içine ortalar yaptı, ilkinde Dinopeter, ikincisinde ise Peter bu asistleri gol yaptılar.

MTG, sezon başındaki dağınık futbolunu bırakmış, savunmada kapanan, orta sahada kazandığı topları ileri taşıyabilen, kanatları mükemmel kullanan bir takım olmuş. Peter ve Dinopeter’in arzulu ve sonuç getirici futbolunu da unutmayalım. Ünal, yeni takımına sezon başında uyum sağlayamamıştı ama dün Yenicami’den bildiğimiz Ünal gibi oynadı.

MTG, oynadığı futbol ile çok rahat gol pozisyonlarına giriyor, Doğan karşısında bu denli rahat gol yollarını açabiliyorlarsa, hemen her takımı yenecek kapasiteleri var. Tabi hep böyle oynarlarsa…

Doğan’da verimli olamayan futbolcu sayısı bir hayli fazla. Serhan ve Ahmet savunmada açık veriyorlar. Emek, belki de yenen iki golde de hatası olan futbolcu. Sercan, güya Ünal’ı durdurmakla görevlendirilmiş ama başardığı şüphe götürür. Selim’in sahada ismi var, kendisi yok. Kenan, DTB’nin jokeri; dün orta sahada başladı, 2-0’dan sonra santrafor oldu. Üç yabancı da dün başarılı olamadılar. Billy Michael, hızlı bir futbolcu ama topla oynamayı çok seviyor, bu nedenle de çok top kaybediyor. Babacar Diop, geldiğinden bu yana “İşte Bu” dedirten bir futbolu hiç oynamadı, Weston, belki gol attı ama son vuruşlarda çerçeveyi bulmakta zorlanıyor. Kısaca, Doğan’ın bu takımla ve bu sonuçlarla şampiyon olma şansı giderek azalıyor. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.