banner913
banner932
banner1012

Isaac’ten Önce, Isaac’ten sonra


Nezihi Beyaz

Nezihi Beyaz

Okunma 14 Aralık 2019, 22:25

Frides ve Ososa’nın cezaları nedeniyle olmaması Yeşilova takımını mutlaka etkileyecek diye düşünmüştüm; ilk yarım saate oynanan futbolu görünce, yanılmadığım ortaya çıktı. 

Yeşilova, Lefke karşısında ilk yarım saatte o bildiğimiz klasik, her zaman yaptığı kanatları kullanmayı başaramadı. Lefke’de iki Yılmaz’lar; ne Memduh ile Yasin’in, ne de Vakkas’ın ileri çıkmasına fırsat vermediler. Orta sahada da üstünlüğü ele geçirince, topa hakim olan taraf oldular. Üstelik karşılaşmanın başlarında Isaac ile golü de bularak öne geçtiler.

Ta ki, o dakikaya kadar sahanın en iyisi olan Isaac 23 de sakatlanıp çıkana kadar…

Isaac’in yerine Kasım’ı beklerken, kenar yönetim Arif’i oyuna aldı. Arif savunmaya geçti, savunmada Mustafa kanat değiştirdi. Aziz ve Okorie forvette oynamaya başladı. Yani, Lefke’de taşlar yerinden oynadı. Bu Lefke adına adeta harakiri yapmakla eşdeğer bir değişiklik oldu. Orta sahayı kaybetmeleri dışında hücum etkinliğini de yitirdiler. Isaac’i iki kişi ile savunmak zorunda kalan Yeşilova savunması, Isaac çıktıktan sonra, Aziz’in ve Okorie’nin etkili olamaması nedeniyle rahatladı. Daha çok öne çıkma şansı yakaladılar. Kanatlar çalışmaya başladı. Mbah da, çalışkanlığına bir de golcülüğünü katınca, beklenmeyen farklı skora ulaştılar.

Farka bakarak, oyunun genelinde Yeşilova’nın Lefke’yi sahadan sildiğini falan düşünmeyin. Lefke, erken yapılan değişiklikler nedeniyle son yarım saatten fazlasını 10 kişi oynadığı dakikalarda belki Yeşilova maçı antrenman havasına soktu ama Lefke’nin böyle tarihi bir skorla yenilmesinin başlıca nedeni; kenar yönetiminin, Isaac’in sakatlanması sonunda çıkmasından sonra oyuncu ve oyun içindeki hatalı değişiklikler yapması. Üç değişikliği de çok erken yapınca, Jerry sakatlandı ve uzun süre bir eksik oynamak zorunda kaldılar.

Madem Kasım oynayacak seviyede, o zaman sakatlanan Isaac’in yerine neden o çıktığında Kasım oyuna alınmadı. Tam hazır olmayabilir ama en azından Yeşilova savunması, Isaac için aldığı tedbiri, isminden olsun ürkerek Kasım için de alırdı. Önce Arif’in, sonra Kaan’ın oyuna alınması nedeniyle oyun şablonu olduğu gibi değişti, bu da farklı yenilginin bir nedeni oldu. Kasım oyuna alındığında skor 4-1 olmuştu, zaten kısa bir süre sonra da Jerry sakatlandı, 10 kişi oynamak zorunda kaldılar.   

Tabi, bu denli fark yemelerinin bir nedeni kenar yönetimin yaptığı değişiklikler ise de, kaleci Mehmet Özeralp’in yediği gollerdeki hatalarını da es geçmemek gerekiyor. Deneyimli kaleci Mehmet’in yer tutma yanlışlığına, bir de topları elinden kaçırması eklenince, goller arka arkaya geldi.  

Mbah’ın, Aykut ve Armstrong arasında yükselip attığı kafa golü ve onlara rağmen dört kez çerçeveyi bulması, savunmadaki hatalar zincirinin adeta birer izdüşümü oldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.