banner913
banner932
banner1032

23 Nisan İlkokulu renklendi

banner1020

Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Eminoğlu’nun finansmanıyla gerçekleştirilen 23 Nisan İlkokulu’nda “Biray Eminoğlu Çocuk Eğitim ve Oyun Parkı”nın açılışı yapıldı

banner974
23 Nisan İlkokulu renklendi

banner971

23 Nisan İlkokulu’nda “Biray Eminoğlu Çocuk Eğitim ve Oyun Parkı”nın açılışı yapıldı.

Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Eminoğlu’nun finansmanıyla gerçekleştirilen parkın açılış törenine, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Girne Kaymakamı Mustafa Erişmen, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, okul aile birliği, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

5’inci sınıf öğrencisi Eda Özlü’nün günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, 23 Nisan İlkokulu Müdürü Osman Fırat, Biray Eminoğluları ve Milli Eğitim Bakanı Berovada birer konuşma yaptı.

FIRAT

23 Nisan İlkokulu Müdürü Osman Fırat, parkın açılışını 1 Haziran Dünya Çocuk gününde yapmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, parkın bahçe projelerinin ilk etabı olduğunu ve sırayla anfi tiyatro, tarım alanı ve hayvanat bahçesiyle projeyi tamamlayacaklarını söyledi.

Bugün açılışını yaptıkları parkın, oyunun yanı sıra ülkede ilk kez eğitim parkı olarak da tasarlandığını dile getiren Fırat, okulun spor salonunun da 8 yılda tamamlandığını anımsatarak “Önemli olan tamamlamak değil idame ettirebilmektir” dedi.

Fırat, parkın yapımında maddi manevi katkı sağlayan herkese teşekkür ederek tüm çocukların gününü kutladı.

EMİNOĞLU

Biray Eminoğlu da, 40 yıllık eğitim hayatında 3 nesile eğitim vermiş biri olarak bugün büyük bir gurur yaşadığını söyledi.

40 yıl boyunca binlerce öğrenci yetiştirdiğini dile getiren Eminoğlu, parka adını veren herkese teşekkür etti.

BEROVA

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova ise, bu anlamlı günde güzel bir park alanını hizmete açmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Eğitim bir ülkenin geleceği konusunda üzerine yatırım yapılan en önemli unsurlardan bir tanesidir” dedi.

Eğitime harcanan her kuruşun gelecek nesiller üzerinde yaptığı olumlu etkilerin, KKTC’nin ileriye gitmesi için çok önemli olduğunu vurgulayan Berova hükümete geldikleri günden beri yatırımlar konusunda çok çalıştıklarını belirterek, örnekler verdi.

Berova, bu yıl da 15 milyon TL tutarında bir bütçeyi eğitim altyapıları için ayırdıklarını ve projelerin Merkezi İhale Komisyonu’na gönderildiğini söyledi.

Okullarda öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin sinerji içerisinde yaptığı çalışmaların, birçok yeniliği gerçekleştirdiğini belirten Berova, bugün açılışı yapılan parkın da bunun en güzel örneklerinden olduğunu vurguladı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.