banner913
banner932
banner1012

Hayırlı olsun!


Adnan IŞIMAN

Adnan IŞIMAN

Okunma 31 Ekim 2018, 15:48

Ulusal Birlik Partisinin XXI Olağan Kurultayının ardından oluşan sonuçlara bakılarak yapılan yorumlara dün saat 15.00 te gerçekleştirilen basın toplantısında Hüseyin Özgürgün noktayı koydu.

Kurultay akşamı kesin sonuçların alınmasının ardından Özgürgün yanındakilere “iki gün içinde kararımı vereceğim” demişti.

Samimi bir atmosferde gerçekleşen ve bir anlamda devir teslim töreni olarak ta değerlendirebileceğimiz basın toplantısında Hüseyin Özgürgün, “UBP Genel Başkanı olarak katıldığım yeni dönem başkanlık yarışında üyelerimizin ortaya koyduğu iradeye saygım gereği kurultayımızın ikinci turuna katılmayı uygun bulmuyorum” dedi.

Özgürgün  “bu makamda görev yaptığım beş yıllık süre içerisinde UBP’in birlik, bütünlüğü ve huzuru için hizmet yemini etmiş birisi olarak bu aşamada kurultayımızı ikinci tura taşımada partimizin herhangi bir kazanımı olmayacağı düşüncesindeyim” ifadelerini kullandı ve yeni başkan Ersin Tatar’a başarılar diledi.

Özgürgünün dünden itibaren UBP Genel Başkanı olarak ilan ettiği Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar’ın ülkede halka hizmet yolunda parti tabanının beklentisi gereği doğrulara bağlı kalarak, “tek başına iktidar yürüyüşünde” atacağı her adımda yanında olacağına vurgu yapan Özgürgün UBP Genel Başkanlığını Ersin Tatara devretmiş oldu.

Ersin Tatar da, Hüseyin Özgürün’e teşekkür ederek, birlik ve beraberlik içinde partiyi daha iyi yerlere taşıyacak tüm parti mensuplarına teşekkür etti.

Prosedür gereği Kurultay Divanının “ikinci tura katılmama” kararını onaylamasının ve Ersin Tatarı Genel Başkan olarak ilanının ardından Lefkoşa Milletvekili  Ersin Tatar  resmen UBP ninGenel Başkanlığını devralacak.

Aylardır yoğun Kurultay çalışmalarından dolayı gerektiği şekilde muhalefet görevini yerine getiremeyen UBP’yi çok önemli bir süreç beklemektedir.

Öncelikli olarak,  ülkeyi kasıp kavuran pahalılığı sadece seyretmekle yetinen dörtlü koalisyona bundan böyle göz açtırılmaması farz oldu.

Ülkede alıp başını giden olumsuzluklara karşın iktidarın her şey yolundaymışçasına ve pahalılığı meşrulaştırırcasınarahat davranması vatandaşın moral motivasyonunu sıfırlara indirdi.

UBP’nin gerçekleştireceği bu çıkışlar, halkın UBP den beklentilerinin doğruluğunu ortaya koyacak, UBP iktidarlarını daha özlenir hale sokacaktır.

Yeni dönem, başta Kıbrıs Türk halkına ve UBP’lilere hayırlı ve uğurlu olsun!

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.