banner913
banner932
banner1012

GörTrafik Görüp de görmedikleri


Özcan ÖZCANHAN

Özcan ÖZCANHAN

Okunma 19 Ağustos 2015, 16:09

Sen, ben, biz , onlar  görüyoruz.

İlgili,  “onlar”  da görüyor, ama, görmemezlikten geliyorlar.

Trafik sorunu gün geçtikçe halkı  bezdiriyor. Artan trafik kazaları, ciddi mali, ekonomik zararlar bir yana, canlar da gidiyor.

Önlem alması gerekenler  uyuyor mu ? Hayır. Kesinlikle uyumuyorlar. Ama, yapılması gerekenleri yapmıyorlar.

Nasıl mı ?

Bir kaç örnek verelim.

Sizler, egsozlarından zehir kusarak seyreden kamyon, otobüs, araba, van, motosiklet  görüyor ve huzursuz oluyorsunuz.

Aşırı sürat yapanları görüyorsunuz.

Egsozlara, gürültücü kocaman egsoz takıp da  caka yapanları görüyorsunuz. Radyo teyiplerini sonuna kadar açıp da ortalığı velveleye veren, ses kirliliği yapanları görüyorsunuz.

Paket servisi yapan motosikletlileri ve ne kadar çılgınca sürat yaparak,  trafik aralarında saklambaş oynarmışcasına, zig zaglar çizerek geçip  gittiklerini de görüyorsunuz. Bazan  asabınız bozuluyor ve  küfür bile ediyorsunuz.... ve Nerede kontrol, nerede caydırıcı önlemler alması gereken polisler, yetkililer diye soruyorsunuz  .. Onları arıyorsunuz. Görev yaparken görmek istiyorsunuz.

Amaaa,

 Sizlerin gördüklerini onlarda görüyor , fakat, sadece seyrediyor.

Önlerinden  egsoz patlatarak , süratle geçen motosikletliyi, araç sürücüsünü görüyor. Seyrediyor.

Göstermelik olarak, zaman zaman,  trafik polisleri ehliyet ve seyrüsefer ruhsatları, sigorta poliçeleri kontrolleri yapıyor.. Birkaç kişiyi rapor ediyor.

Bu egsoz nedir,  bu gürültü neden yapılıyor, neden motoru uçuracakmış, roket gibi vızılayarak  gidiyorsun,  egsozunuzdan neden zehir saçıyorsun, öğrenci sürüşü ehliyeti ile sen nasıl paket servisi yapıyor, süratle yiyecek yetiştireyim derken, trafik kurallarını ihlal ediyorsun, gel bakalım buraya, çek arabanı, motosikletini kenara  deyip, trafikten alan, men eden makam nerede ?

Hastalar var, hastaneler, okullar, Pazar, çarşı yerleri, ibadet yerleri var...Onların yakınında ve civarlarında, her tür  trafik kuralı ihlal edenler, gürültü çıkartanlar,  duman, zehir,  mazot kokusu saçarak seyredenler, ilgili polislerin önünden geçerken  neden  durdurulup, rapor edilmiyor, trafikten alın mıyor ?

Bir zamanlar yine yazmış ve eleştiride bulunmuştum. Emniyet Md. Yd. Pervin Gürler hanım, “Özcan bey ben de seni arıyordum” dedi bir törende. “Hayrola” dedim.

“Eleştiri yazınla ilgilidir.Bizleri bu kadar zorlamayınız. Polislerim görevlerini yapıyorlar, ama, sürücüler, araç sahipleri, her türlü kanun boşluğunu bularak, atlatmayı tercih ediyorlar. Örnek. Muayeneye getirdikleri aracın  eksozuna eklediğini çıkartıyor. Muayeneden geçtikten sonra yine takıyor....”

Ben de, “Taktıkları anda, görüldükleri yerde, kural ihlali varsa , neden rapor edilmiyor...” derkenden, “daha evvelki gün 84 kişi rapor edildi...” karşılığını verdi.

Değerli okurlar. İster 84 olsun ister 14... Suç işleyen, trafik kurallarını ihlal eden, halkı huzursuz, eden, herkesin malı ile canı ile oynayan  varsa, isterse  84 değil.... Bin seksendört (1084) olsun derhal cezaya götürülmeli, mahkemelerden  caydırıcı cezalar çıkartılmalı.

Halkı, öğrencileri eğitmek de , elbette yararlıdır, ama, işte olmuyor. Trafik suçları her gün tırmanıyor.

Gerekli, caydırıcı önlemler alınmazsa, iş çok daha vahim sonuçlar doğurabilecek.

 

Bir kez  daha uyarmış  olayım.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.