banner913
banner932
banner1012

Gençlerin aklı ligde


ibrahim DALOĞLU

ibrahim DALOĞLU

Okunma 29 Mart 2015, 15:29

 

Pepsi Kıbrıs Kupası çeyrek finalde karşı karşıya gelen Mormenekşe ile Gençler Birliği arasındaki mücadele bana beklediği zevki vermedi.

Süper ligin ilk devresinde oynanan karşılaşmada son ana kadar yaşanan zevkli mücadele kupanın çeyrek finalinde yoktu. Maç öncesinde Gençler Birliğinin tecrübeli kalecisi Alinin grip nedeniyle kaleyi genç kaleci Hamitin koruması Gençler Birliği için dezavantaj olarak gözüktü. Ancak genç kaleci yediği gollerde hatalı değildi.

Çeyrek final karşılaşması öncesi ligde play-out çizgisiiçinde yer alan Gençler Birliğinde teknik direktör Ahmet Ogan maça ideale yakın bir kadroyla çıkmasına karşın maçın ilk 30 dakikası sonrasında adeta maçtan koparak ligi düşünen bir takım havasına büründüğünü gördük.

Özellikle ilk devrede sarı kart gören ve daha sonra itirazlarını sürdüren Şenolu hemen oyundan alan teknik direktör Ahmet Ogan ikinci devreye başlarken de yine ağresif tavırları olan Halil Türen ile takımın önemli ayaklarından Abdullah Kayayı oyundan alarak önümüzdeki hafta ligde oynanacak olan Y.Boğaziçi maçını düşündüğünü ortaya koydu.

Ligde oldukça rahat konumda olan Mormenekşede ise futbolcuların maça rahat başlamaları nedeniyle ilk 15 dakikada pozisyon bile üretemedi. Orta alanda hafif sakatlığı olan Canın yedek olması tecrübeli Mehmet Fuatın da çekinerek oynaması nedeniyle oyun üstünlüğünü almakta zorlanan Mormenekşe kazandığı serbest v uruş sonrasında bulduğu golle adeta maçı koparmış oldu.

Bu golün hemen arkasından müthiş bir gole daha imza atan Davidle adeta maçı bitiren Mormenekşe ikinci devrede de rakibinin maça fazla asılmaması nedeniyle rahat bir maç sonucunda adını yarı finale yazdırmış oldu.

Yarı finaldeki rakiplerinden Yalova ile eşleşmesi durumunda final oynayabilmesi muhtemel olan Mormenekşe bence bu yılki iyi futbolunu Pepsi Kupasında final mücadelesiyle süslemesi muhtemeldir.

 

Kupa mücadelesi uzun zaman sonra süper lig ekiplerinin maç yaptığı Dr. Fazıl Küçük Stadında oynanırken, zeminin oldukça iyi durumda olması sevindiriciydi. Maçı hatırı sayılır bir seyirci topluluğu izlemeye gelirken, kupaya adını veren Pepsinin maçı izlemeye gelen seyircilere kola ve su ikramı ise güzel bir jestti.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.