banner913
banner932
banner1012

Farkındamıyız…


Abdulkadir Yiğit

Abdulkadir Yiğit

Okunma 07 Mart 2017, 16:17

Gazimağusa şehri Kıbrıs’ın en önemli şehri geçmişi en iyi yansıtan tarihi dokusu ve ekonomiye yön veren limanı ile, sıcak ve samimi insanı ile bu kente hangi pencereden bakarsanız bakın, Kıbrıs’ın güzelliklerinin tamamını görebilirsiniz.

İşte bu şehir de bu hafta sonu iki etkinlik yapıldı. Bu etkinlikten bir tanesi İndirim şöleni, işyeri sahipleri ve Gazimağusa halkının da memnun olduğu her ikisini buluşturan festival havasında bir şölen ekonominin hareketlenmesi adına güzel. Diğer etkinlik ise Gazimağusa Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Mağusa Gelişim Akademisi ile Sokak Hayvanları Yardım Gönüllüleri ile işbirliğinde “Onlar Bize Emanet” dediler. Sokak hayvanları için anlamlı projeye imza attılar. Sosyal sorumluluk bilinci olan hayırseverlerin bağış yaptığı ikinci el kitapların satışı yapılarak geliri ile sokak hayvanların yem ve bakım ihtiyaçları karşılanacak bu önemli bir destek bu adımı atanlara teşekkür ediyorum. Aslında büyük şehirlerin sıkıntılı konularının arasında olan sokak hayvanları konusunda son zamanlarda Gazimağusa şehri önemli kısmını çözmüş gibi çağdaş yapıya kavuşturulan ameliyathanesi, yoğun bakım ünitesi, ilaç, pansuman odası ve banyo ve bakım odası ile yaklaşık 500 sokak köpeğine hizmet veriliyor. Satın almam sahiplenmek istiyorum diyenler varsa barınağı ziyaret edebilir. Bir İnsanda hayvan sevgisi yoksa o hamur iyi yoğrulmamıştır. Bir insanda hayvan sevgisi yoksa o insan inanın ki kendini de sevmiyordur. Atalarımızın dediği gibi ağaç yaş iken eğilir çocuklarımıza küçük yaştan hayvan sevgisini öğretmek gerekir. Onlar ile nasıl iletişime geçilebileceğini göstermek gerektiğini düşünmekteyim. Çocuklarımıza farkında olmayı fark etmeyi öğretmemiz gerekir. Çevresine duyarlı olmayı, çevresindeki sıkıntılarda ne yapılabilir sorusunu kendi iç dünyalarında sormayı öğretmek gerekir. Bugünlerde şiddete eğilim, umursamazlık, bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyeti olan insan oranının gelecek yıllarda düşmesi için şimdiki çocuklarına farkında olmayı öğretmemiz gerektiğini düşünmekteyim. Çocuklar bu ülkenin gelecekteki bireyleri, aileleri, yöneticileri, bu düşüncede çocuklara önem vermeli ve eğitilmeleri gerekir. Sevmenin ve sevilmenin iliklerine işleyen bir çocuğun geleceğe daha sağlam adımlarla ile gidecektir.Ekonomik anlamda gelişen ülkelerin en büyük problemi sosyal açıdan gelişememiş olmalarıdır. Bir çocuğun sosyal yönünün gelişebilmesi için çevresi ile sağlıklı iletişim kurmasından ve empatiyapmayı öğrenmesinden geçmektedir.

Bireysel çıkarların ön plana çıkması ve bencillik duygusunun gelişmesi toplumumuzun en büyük sorunlarından bu sorunun önüne geçebilmek için paylaşmak duygusunu öğrenmemiz ve öğretmemiz gerekir. Üstat Necip Fazıl Kısakürek’in dediği gibi “Eğer paylaşmayı bilirseniz, ekmeği paylaşmak, ekmekten daha lezzetlidir. Vesselam…

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.