banner913
banner932
banner1012

FALCI BACIYA SORALIM!


Züleyha KARAMAN

Züleyha KARAMAN

Okunma 19 Eylül 2015, 00:19

 

Son aylarda sıkça tanık olduğumuz ve insanların da giderek kanıksadığı bir durum, içinde bulunduğunuz ruh halinin mi yansıması acaba…

İnsanı gülümsetiyor ama hayal ve gerçek arasında da gidip geldiğimizi gösteriyor.

Bazıları gülüp geçse de, bazıları çok ciddiye alıyor.

Duymak istediklerini duyunca mutlu oluyor. Yapay bir mutluluk yaşıyor o an.

Fal baktırmadan bahsediyorum. Tabi ki fal batırmak yeni bir durum değil, ama teknolojinin de gelişmesi ile kahve falı baktırmak farklı bir boyut kazandı.

“Ne olacağını” fallarda arıyoruz. 

Her şeyimizi fallara soruyoruz.

Mücadele edip, gerçekle yüzleşip, hak ederek kazanmak varken, her sonucu,  ters çevrilmiş kahve fincanlarının içinde arar olduk

Toplumca, dövizin artışından kaynaklanan sıkıntılardan tutun da, hemen her sorunda, “çıkış yolu” için fal baktırır olduk.

Gerçek olmadığını bildiğimiz sözleri duyunca geçici bir rahatlama yaşıyoruz. Sanki o an bütün sorunlar hallediliyor.

Nedir bu fal tutkusu böyle…? Maneviyattaki boşluğa, balon dolgu yapılıyor.

Maalesef, hayatındaki gelişmeleri fala bağlayanlara sıkça tanık oluyoruz; “Bak başıma bu geldi. Şöyle bir şey yaşadım, bunlar falda çıkmıştı…” diyenleri sıkça duyuyoruz. Nasıl bir ruh hali böyle…

 

150-200 TLYE KAHVE FALI

 

Kahve falı baktırmak için sıraya girip, 150 (yüz elli)- 200 (iki yüz) TL ödeyenlere ne demeli.

Duyunca inanamadım.

Girnedeki falcı 150 TL, Gazimağusadaki falcı de 200 TLye bakıyormuş. Ve bu falcıların evinde saatlerce bekleyen insanlar da var... gerisini siz düşünün. Müşterisi bol iyi bir sektör doğuyor. Sanırım bunlar vergi de vermiyor!!

Adamın veya kadının işi gücü yok, “iş-eş bulacak mıyım” diye gidip fal baktırıyor ve üstüne de 150-200 TL veriyor. Bu gidişle ve bu kafayla iş de, eş de bulamaz ama birilerini “iyi iş” sahibi yapıyor.

FALCI BACI AKILLI TELEFONDA

Özellikle kadınlar arasında kahve falı baktırma çok yaygın.

Teknolojinin de gelişmesi ile kahve baktırma da çağ atladı.

Ayşe teyze, Fatma ablanın yüz yüze anlattıkları yetmez oldu.

İç kahveyi, devir fincanı, sağdan, soldan, ortadan üç farklı profil fotoğrafını çek gönder falcı bacıya. 30 dakika sonra, falda “gördüklerini” falcı bacı yazılı olarak gönderiyor.

Akıllı telefonlarda falcı bacı uygulaması da patlama yaşıyor. İşi gücü fala bağlamış toplum olma yolunda hızla ilerlerken çok normal bir durum.

Geçen, Kuzey Kıbrıs Turkcelldeki bir arkadaş söyledi; falcı bacı uygulaması, akıllı telefonlara en çok indirilen ilk dört uygulama arasındaymış. Fincanı çevirince, fal baktıracak birini aramıyor, fotoğrafını çekip gönderiyor.

KKTCde akıllı telefon kullanımı çok yaygın ya, falcı bacı uygulamasının yüklendiği akıllı telefon sayısı da hızla artıyor.

KIBRISI DA FALCI BACIYA SORALIM!

Hazır her şeyi falcı bacıya soruyorken, Kıbrıs sorununun ne olacağını da falcı bacıya sorsak hiç fena olmayacak…

Mülkiyet sorununda uzlaşılacak mı, Rumlar dönüşümlü başkanlığı kabul edecek mi, Kıbrıs Türk tarafına ne kadar Rum gelecek, sınır ayarlamalarında kaç köy el değiştirecek, referandumda iki taraftan da “evet” çıkacak mı….sorular uzayıp gider.

Kıbrısı fincanın içine koyup, suyunu içip, tortu kaldıktan sonra ters çeviremeyeceğimize göre, müzakere masasının fotoğrafını çekip göndersek, falcı bacı fotoğrafı doğru okuyup yorumlar mı acaba?

Falcı bacı da taraf tutar mı, taraflara eşit davranır mı?

Ne de olsa fal, inanmamak lazım.

 

Biz gerçeklere bakalım, yere sağlam basalım.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Abdullah - 6 yıl önce
Benim bi falıma bakarmısınız