banner913
banner932
banner1012

Elektrikte indirim yalanı !


Adnan IŞIMAN

Adnan IŞIMAN

Okunma 16 Ocak 2015, 16:50

Haftalardır sakız olup ağızlarda çiğnenen, Başbakanın, Elektrik Kurumunun yapacağı indirimi az bulmasından dolayı ertelendikçe, ertelenen oyunun, bir düzmeceden ibaret olduğunu bu sütunlarda sizlerle paylaşmıştım.

İster hükümet kanadından, isterse kurum tarafından yapılan açıklamaların, senaryonun bir gereği olduğunu ve Cumhurbaşkanlığına dönük politika koktuğunu yazmıştım.

Nitekim indirim açıklamaları CTP nin ne denli ciddiyetten yoksun kimseler tarafından yönetildiğini ve CTP/BG in taa eskiden beri yalan üzerine politikalar ürettiğini bir kez daha gördük ve yaşadık.

Halkın henüz eline indirim uygulamasından sonraki faturalar geçmediğinden neler olup bittiğini, CTP nin haftalardır “indirim, indirim” diye çıkardığı seslerin palavradan ibaret olduğunu o zaman görecekler.

Biliyorsunuz genel anlamda evlerdeki elektrik kullanım bandı 250 KWS ile 500 KWS arasında değişmektedir.

Çok soğuk, ya da çok sıcak havalarda pek sık olmamakla birlikte kullanım bandı 501 KWS ile 750 KWS ye yükselebilmektedir.

Vatandaşın en çok harcadığı dilimlerde yapılan indirimlere bakıldığında, CTP hükümetinin ve de hükümetin kurumdaki uzantılarının vatandaşla “indirim “başlığı altında alay ettiklerini, halkı “keriz” yerine koyarak enayi olarak gördüklerini çok net bir şekilde anlamış oluruz.

İndirimli tarifelere göz attığımızda:

02 konut tarifesi olarak isimlendirilen ve  ilk 250 KWS deki indirimsiz eski fiyat 0.45 iken, indirimli fiyat olarak açıklanan rakam 0.44  oldu. Yüzdeliğe vurulduğunda % 2 ye yakın bir indirim açıklandı.

Yine 02 konut tarifesi 250 KWS -500 KWS dilimindeki eski fiyat 0.55 ten 0.48 e indirildi.

Vatandaşın evinde sık olmamakla birlikte kullandığı en yüksek dilime bakıldığında 501 KWS – 750 KWS de ise eski fiyat 67 idi indirim yaptıklarını açıkladıkları rakam ise 0.52 olarak belirlendi.

Yapılan indirim oranlarına bakıldığında % 2 civarlarındaki indirimlerle vatandaşla adeta alay edildi.

Dünya piyasalarında petrol fiyatlarında aylar öncesinden başlayan düşüş son Aralık 2014 ayına gelindiğinden %50 nin üzerinde bir fiyat düşüşünün meydana geldiği ortada iken, CTP nin tefeci-tüccar yaklaşımları sayesinde bu düşüşün halka yansıması ancak %2 olarak belirleniyor.

Üstelik yüzleri hiç kızarmadan indirim oranları % 36 olarak duyurulmaya çalışılıyor.

Değerli vatandaşlar, çok değil, bir ay sonra elinize geçecek elektrik faturaları ile bu günün faturalarını karşılaştırın. Çok az bir fark yaratılmış olduğunu ve petrol fiyatlarında meydana gelen düşüşle mukayese edilemeyecek oranlarda bunun vatandaşa yansıtıldığını göreceksiniz.

İşte, karşınıza geçip sizden oy isteyenlerin gerçek yapıları bu !

Cumhurbaşkanlığı seçim sandıklarına bunları görerek ve entrikacı zihniyetlere geçit vermemek üzere gitmelisiniz !

 

Güzel ve sağlık dolu bir hafta sonu dilerim.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.