banner913
banner932
banner1012

Elektrik derebeyliği!


Adnan IŞIMAN

Adnan IŞIMAN

Okunma 31 Ağustos 2015, 12:23

CTP-DP koalisyonu ile başlayan süreçle birlikte KT Elektrik Kurumu yönetimine getirilenlerin aldığı kararlar, yöntemleri ve de yaklaşımları hep tepkiyle karşılanır oldu.

Münhal siz  ve de mülakatsız  yapılan istihdamlar, santral alımları, elektrik fiyatları üzerinde yapılan oynamalar vatandaşın cebini yakar oldu!

Dünyada petrol fiyatlarında hatırı sayılır cesamette düşüşler meydana gelirken bizde elektrik fiyatları yükseldikçe, yükseldi.

Dikkate alınmayan petrol fiyatlarındaki düşüş bir süre sonra bir miktar yükselişe geçtiği anda “kurum bu fiyatlarla büyük zararlar ediyor” yaygaraları çıkarılarak yeniden zamlı tarifeler hazırlandı.

CTP nin yetkili kurulları, Başbakan olmak üzere adeta elektrik artışına alkış tuttu, destek verdi!

Şu günlerde dünya piyasasında petrol fiyatlarında yeniden düşüşler yaşanıyor!

Ağzına alan, telaffuzda bulunan var mı ?

Halkı isyan noktasına getiren KIB TEK tasarrufları bununla kalsa iyi!

Vatandaşın yaptığı elektrik harcamalarını ve karşılığında ödeyeceği miktarları gösteren elektrik faturaları “kağıt tasarrufu “gerekçe gösterilerek vatandaşa gönderilmemeye başlandı.

“SMS lerle mesaj gönderilecek” buyurdular, gelen, g,den olmadı!

80 yaşındaki Fatma ninenin cep telefonu bulunmadığından bu mesajları alamadı!!

Şimdi de iş adamlarından teminat mektubu talep ediliyor!

Teminat mektubu temini masraflı iş, mali külfet getiriyor ama Elektrik idaresi “nuh diyor, peygamber demiyor”

Maalesef açıklamaları da birbirini tutmuyor!,

Kısa bir süre önce Elektrik Kurumunu zarardan çıkarıp kara geçirdiklerini göğüsleri dolu, dolu ifade edenler, birkaç ay sonra “zam yapmazsak batacağız “diyebiliyorlar!

Sekiz ayrı dernek KIBTEK e bayrak açmış durumda. Hepsi de ses getiren ve de naylon dernek konumunda olmayan köklü kuruluşlar!

Bizim gibi onlar da KIBTEK e soruyorlar.

1-Halkın olan hangi Kurumda mali tablolar, maliyet analizleri, gelir-gider tabloları talep edilmesine rağmen kamuoyundan saklanmakta ve Sayıştay denetimini kabul etmemektedir?
2-Halkın özmalı olduğu iddia edilen bir Kurumda neden ihalesiz alımlar ve yetkisiz borçlanma konularında araştırma yapılmamaktadır? Ve neden ihtiyaca bakılmaksızın 130 kişinin üzerinde istihdam yapılmıştır?
3- Şeffaflık, hesap verebilirlik ve denetime açıklık konularında bu Kurum neden yıllardır hiçbir düzenleme yapmamaktadır? Bu soruların altında hiçbir kamu kurum/kuruluşunda olmayan yüksek maaş, ek mesai sistemi, aile, elektrik, kıdem tazminatı, yüksek ikramiye ve benzeri desteklerin KIB-TEKte olması mı yatmaktadır? 
4-KIB-TEK ayrı bir Cumhuriyeti midir?
5-KIB-TEKin bilinçli yada bilinçsiz olarak kullandığı yanlış üretim sisteminden kaynaklanan yüksek maliyetlerini toplum ödemek zorunda mıdır?
6-KIB-TEK işletmeler tarafından yenilenebilir enerji üretim sistemlerinin kullanılması ve mahsuplaşmasına yönelik kararlar alınmasına niye engel olmaktadır? 
7-Zararına üretim yaptığını iddia eden KIB-TEK,tasarruf etmek için enerji verimliliğine ve yenilenebilir enerji yatırımlarına yönelik kararlar alınması için niye talepte bulunmamaktadır?
8-Zararına üretim yaptığını iddia eden KIB-TEK, elektronik sayaçlarla niye gece gündüz tarifesi sistemiyle tüketiciye daha az enerji maliyeti fırsatı vermemekte ve buna paralel elektrik santrallardaki pik yüklerinin dirilmesi suretiyle enerji ve yakıt tasarruf yapmamaktadır?
9- Bu soruların altında yatan gerçekte siyasilerin KIB-TEKi istihdam ve ihalelerde çiftlik olarak kullanması mı yatmaktadır?

 

Buyurun açıklayın!

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.