banner913
banner932
banner1012

Dün 1 Nisan’dı, dikkatli oldunuz mu?


Adnan IŞIMAN

Adnan IŞIMAN

Okunma 02 Nisan 2018, 12:34

 

Bir süre önce Sayın Erhürman Güneye geçerek Akel Genel Sekreteri AndrosKiprianu ile Başbakan sıfatıyla olmadığına inandığım bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme sonrasında yapılan açıklamalar her ne kadar suya sabuna dokunmayan açıklamalar olmasına rağmen, bir an önce çözüme odaklı görüşmelerin başlamasını içeren birlik ve beraberlik mesajları vermekteydi!

Bu görüşmenin üzerinden bir hafta geçti geçmedi ki Akel den bu kez Cumhurbaşkanı Akıncıya ver yansın eden ifadeler yükseldi.

Genel Sekreter Andros Kiprianu, Mustafa Akıncı’nın yapmış olduğu son açıklamaların kendisinde hayal kırıklığı yaşattığını ifade ederek Akıncı’nın doğalgazda ara çözüm olamayacağını anlaması gerektiğini belirterek doğalgazda idare komitesinde Türklerinde yer almasının KKTC’nin tanınması anlamına gelebileceğine vurgu yaptı.

Kiprianu bir taraftan Anastasiadis’e görüşmeler konusunda eleştiri getirirken doğal gaz konusunda Anastasiadis le aynı görüş ve düşünceyi paylaştığını ortaya koydu.

Zira Anastasiadis’te AKEL Genel Sekreteri Kiprianu ile aynı ifadelere ver yererek doğal gaz konusunda Türklerle ortak hareket etmeninin mümkün olmadığını söylüyor.

Anastasiadis, “Siyasi eşitlik sayısal eşitliğe dönüştürülemez” derken adanın tek hükümranının Rumlar olduğunu ortaya koyuyor.

Hem de bunu Akıncı ile gerçekleştireceği yemeğin arifesinde söylüyor!

Farklı ifadeler kullanılsa bile, ister Elam olsun, ister AKEL, ister Anastasiadis isterse kilise hepsi de aynı amaç doğrultusunda hareket ettikleri gerçeğini görmezden gelemeyiz.

Rum Eğitim Başkanı Elam faşist örgütü ile bir araya gelerek faşit-ırkçı eğitim sistemi üzerinde mutabakata varmış.

Bu görüşmeye ve mutabakata AKEL’in karşı çıktığını açıklaması, her fırsatta bir araya geldikleri, kucak, kucağa görüntü verdikleri CTP ye yönelik göstermelik bir şov dan ibaret olduğunu anlamamak için enayi olmak lazım!

Eğitim Bakanlığının Anastasiadis’in değil de Kilisenin kontrolünde olduğunu bilmeyen mi var?

Uzlaşı ve tüm kapıların açılamasıyla ilgili çığırtkanlıklar yükseliyor.

Bir taraftan da malum dün 1 Nisan dı, EOKA nın kuruluş kutlamaları yapıldı!

Yerel basınımızda vatandaşlarımıza yine uyarılar yapıldı. Bu uyarıların mahiyeti

“dikkatli olun” merkezliydi!

Neden dikkatli olunması gerektiğini bir de kapıların açılması çığırtkanlığı yapanlar görebilse, anlayabilse!

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.