banner913
banner932
banner1012

Davulun sesi !


Adnan IŞIMAN

Adnan IŞIMAN

Okunma 16 Mart 2018, 12:53

Bir asgari ücret daha açıklandı!

Açıklanan bu asgari ücretin diğer asgari ücretlerden farkı neydi bilirmisiniz?

Yıllardır çalınan davulun sesi ile çılgına dönen, her fırsatta asgari ücretin şu kadar olması doğrultusunda vaazlar verenlerin, emekçi insanımızın önüne konacak asgari ücretin mimarları olmalarıydı!

Deniliyor ki “ asgari ücret DPTnin  açıklamış olduğu% 7 enflasyon oranına göre uygulansa  tutar 2316 olacaktı ama biz 50TL artışla 2365 TL yaptık.

Bu güne kadar DPT hangi dönemde gerçek hayat pahalılık oranlarını doğru açıkladı ki?

Brüt olarak açıklanan 2365 in neti ne olacak bilirmisiniz, 2057 TL.

Siz şimdi piyasadaki hareketlenmeyi seyredin. Tepeden tırnağa her şey zamlanacak.

Buna bir de dövizin alıp,alıp başını gitmesini de eklediğimizde, karşımıza açlık sınırında sürünen insan manzaraları çıkar!

Piyasa denetimlerinin gerçek anlamda yapılmadığı ülkemizde açlık sınırında sıkıntı yaşamakta olan insan sayısının her geçen gün çoğalması olağan değil midir?

Doğrusu çok merak ediyorum, Pazar günleri Lefkoşa da kurulmakta olan açık pazarda kullanılmakta olan tartı aletleri en son ne zaman denetlenmiştir?

Bir tarafta devlet eliyle uygulanmakta olan hayat pahalılığı cambazlığı,

bir tarafta asgari ücret yalanı ve en son da piyasa denetimsizliğinden, tartı hilelerinden, sıkıntıdan bir türlü kurtulamayan insan manzaraları.

Muhalefetteyken 3500 ün altı emek hırsızlığıdır diyen, iktidar koltuğuna oturduktan sonra başka çalan sazendeler de işin cabası!

                                            ***************

Doktorumuzu anarken.

14 Mart Tıp Bayramı idi.

Ne acı tecellidir ki Kıbrıs Türkleri arasında Tıp alanında simge haline gelmiş Kaya Bekiroğlunu böyle bir günde kaybettik.

Dr Kaya Bekiroğluna Tanrıdan rahmet dilerken, ailesine de taziyelerimi sunarım.

Ölümler, doğumlar insan doğasının ayrılmaz parçaları olarak her zaman karşımıza çıkacak.

Yine 14 Mart Kıbrıs Türkünün makus talihini değiştirmek için mücadele bayrağını ilk açanlardan ve bu bayrağın bayraktarlığını yapan  özgürlük mücadelesi liderimiz Dr. Fazıl Küçük' ün 112. doğum günüydü.

Sevgili Doktorumuzun  36. doğum gününde yayın hayatına başlattığı HALKIN SESİ gazetesinin de 76. yılını da yürekten kutluyorum.

Dr Küçük her zaman kalbimizde yaşayacak, davaya yaptığı katkılar, Kıbrıs Türk insanı ile ortaya koyduğu sıcak ve samimi ilişkiler her zaman bize ışık tutacaktır.

Işıklar içinde uyusun.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.