banner913
banner932
banner1012

Daha işin başındalar!


Fevzi BEYAR

Fevzi BEYAR

Okunma 13 Mayıs 2019, 00:00

K-Pet Süper Ligin şampiyonu resmen belirlendi. Mağusa Türk Gücü ipi  en önde tamamlayarak 2018-2019 sezonunun şampiyonu oldu.

Mağusa Türk Gücü, en çok para harcayan, alt yapı ve tesislere en çok değer veren, maçlarında en çok seyirci toplayan, ligin en güçlü kadrosunu kuran, en iyi yönetilen kulüp olması nedeniyle şampiyonluğu en çok hak eden takım görünümünde. Eee bu kadar en’lere sahip olduktan sonra şampiyon olmak da hakları olsa gerek.

Tebrik eder başarılarının devamını dileriz. Ancak şu da bir realite, dedikodusu çok bir sezon geçirdiğimiz de bir vaka! Masa başında oynanan oyunlar mı istersiniz, hakem hatalarının ayyuka çıktığı söylemler mi istersiniz, futbolculara iyi veya kötü oynasınlar diye vat edilen paralar mı istersiniz! Hepsi var, hepsi yaşandı…

Bu sözleri MTG için söylediğim anlaşılmasın lütfen; Hâşâ reddediyorum. Bu söylemler birçok takım için geçerlidir. Ne demek istediğim puana ihtiyacı olan takımların seri ve önemli puanlar toplamalarından bellidir zaten! Siz bakmayın sözde idealistlerin(!) bunları yok saymasına! Onlar zaten bu işlerin döndüğü masa sofralarının başköşesinde oturup her şeyi bilenlerdir…

Bütün bunlara rağmen şunu da söylemekten geçemeyeceğim, bu yıl ikili averaj farkıyla şampiyon olan Mağusa Türk Gücü, daha işin başında. Göğüslerine narh edip vurguladıkları “daha şimdi başladık” tümcesi hedeflerini gösteren önemli bir olgudur. Bu yıl şampiyonluğu averajla almaları bir yana, önümüzdeki ‘şampiyonluklara’ şimdiden ambargosu koymuş gibiler! İddia eder ve söylüyorum Mağusa Türk Gücü, en az üç yıl lig şampiyonluğunu kimseye kaptırmaz…

Bütün alt ve üst yapılar, özellikle de şehir bir bütün olup hedefe kilitlenmişlerse, bunun kaçış yolu yok demektir. Bu devirde başarı ve özellikle şampiyonluklar paraya endeksli olduğuna, MTG’nin de diğer takımlara en az iki misli fark atıp bütçesini ona göre ayarladığına göre hedeften şaşması imkânsız gibidir..

Bu yılki şampiyonluklardan söz edersek zirvede yalnız kalan iki takımımız MTG ile Yenicami’nin diğer takımlardan bir gömlek üstün olduklarını açık seçik görüldü. Lig  üçüncüsü ile olan 18 puanlık fark, bunun matematiksel göstergesi değil de nedir!

Ancak bu yılın gerçek şampiyonu, önümüzdeki Cumartesi akşamı(18 Mayıs) ligimizin en güçlü iki takımı arasında gerçekleşecek final karşılaşmasından zaferle çıkacak olan takım, gerçek şampiyon olarak kabul edileceğini de anımsatmak isterim.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.