banner913
banner932
banner1012

Bu Kez Başardılar


Nezihi Beyaz

Nezihi Beyaz

Okunma 15 Aralık 2019, 23:10

Son dakikalarda, hatta uzatmanın son dakikalarında gol yiyerek bir çok karşılaşmada galibiyeti kaçıran T. Ocağı, bu kez aynı hataya düşmeyerek Cihangir’i tek golle geçti ve üç puanı alan taraf oldu. Karşılaşmanın ilk çeyreği dolarken İnsa ile golü bulan T. Ocağı, ilk yarıda yakaladığı fırsatları değerlendirebilse, son dakikalardaki o korkuyu yaşamazdı.

Remzi, oyunda kaldığı dakikalarda ama özellikle ilk yarıda öylesine pasif bir futbol oynadı ki, kenar yönetim 83 dakika kendisine nasıl dayandı hayret doğrusu. Topları rakibe kaptırdı, önünden geçen topu ıskaladı. Rakip stoperlerle kafaya çıkıyor, topa vurmak yerine kafasını öne eğiyor. Oyunda kaldığı sürede tek olumlu hareketi, Oha’nın vurduğu, savunmadan dönen topu yanındaki Doğukan’a vermesi oldu. Doğukan’da herhalde beklemiyordu ki, önünden geçen topu sadece seyretti.

T. Ocağı gerçekten iyi mücadele etti. Orta saha üstünlüğünü ilk yarı boyunca Cihangir’e vermediler. Ali Özbahar, belki de son haftalardaki en olumlu futbolunu oynadı. İlk yarı boyunca, Cihangir’in gol ayağı Michali’yi kalesine yaklaştırmadığı gibi, sık sık ileri çıkarak kanat bindirmeleri yaptı, İnsa’nın kafa ile attığı golün asistini yapan futbolcu oldu.

Ahmet Hoca, ikinci yarıda Cihangir baskısını kırmak için yerinde değişiklikler yaptı. Önce İnsa’yı çıkarıp, yerine orta sahada kaybettiği üstünlüğü sağlamak amacıyla İlker Tek’i aldı. Remzi ve Doğukan değişiklikleri yerinde, ancak geç yapılmış değişiklikler oldu. Quincy ve İbrahim Halil orta sahada çok çalıştılar. Oha, belki gol atmadı ama çok koştu, kaleci M. Emin ile karşı karşıya pozisyonda çerçeveyi bulsa, en başarılılar arasında sayılabilirdi.

Cihangir’de Musa ve Mishali gol için çok çaba gösterdiler ama Ocak savunmasını geçemediler. Hemen her hafta gol atan Mishali, bu kez Ali Özbahar karşısında istediklerini yapamadı. Birkaç kez kaleyi yokladı; ya topları üstten dışarı attı, ya da yandan dışarı…

Orta sahası, özellikle ilk yarıda Ocak orta sahası karşısında bekleneni veremedi. İkinci yarıda baskıyı kurdular ama bu onların becerisinden değil, T. Ocak orta sahasının geriye yaslanmasından kaynaklandı.

Savunmanın kanatlarında Mikail ve Ali aksadılar. Göbekte Nurettin ve Zihni’nin çabaları olmasa, Ocak’ın gol sayısı daha da artabilirdi.

Cihangir, ikinci yarıda Ocak kalesine gelmeye ve pozisyonlar bulmaya başladı ama Bilal ve İlker İnceler, Ndue Muzeci ve Michali’ye göbekten gol şansı vermediler. Michali, birkaç kez çaprazlardan vurduğu topları dışarı gönderdi.

Ocak, bu galibiyetle önündeki takımları kovalayacağını belli etti. Devre arasında eksik yerlerine takviye yapabilirler mi? Bilmiyorum ama bu kadro şampiyonluk için yeterli mi? derseniz, cevabım hayır olacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.