banner913
banner932
banner1012

Aidiyet!


Adnan IŞIMAN

Adnan IŞIMAN

Okunma 18 Haziran 2015, 12:48

Nihayet hükümetin büyük ortağı olağanüstü kurultayını da yaptı.

Beklenildiği gibi M.Ali Talat CTP/BG Genel Başkanlığına getirildi.

Başkanlık seçiminin sahneler için yapılan “ seçimle geldi” imajını öne çıkarmaya yönelik olan bir oyun olduğu kuşkusunu taşıdığımdan “getirildi” ifadesi kullandım.

Öyle veya değil, CTP/BG in yeni Genel Başkanının kutlarım.

Bundan sonra 2 Cumhurbaşkanı sıfatının getirdiği farklılıkları ve de ayrıcalıkları kullanmayacaktır umarım!

CTP/BG deki esas kavga Parti meclisi seçimlerinde kendini gösterdi.

Kırk ismin seçileceği parti meclisine 117 kişi müracaat etti.

Biliyorsunuz parti meclisine seçilebilmek adına münhalsiz, duyurusuz istihdamlar bile gerçekleşti.

CTP içinde yaşanan bu gelişmelerin önünü kesmek adına girişimler yapılmasına rağmen yapılan istihdamların bir kısmı engellenemedi!

Makalemi yazdığım sıralarda henüz parti meclisine seçilenlerin isimleri netleşmemişti ama seçim sonrasında bu başlıkla fırtınaların çıkacağı bes belli!

CTP/BG olağan üstü kurultayında bir olgu daha çok net bir şekilde kendini gösterdi.

Nasıl ki DP/UG de Ulusal Güçler kanadına eski DP lilerin kuşkulu bakışları ve de yaklaşımları devam ediyor, aynı şekilde CTP içinde de Birleşik Güçler yamasına da aynı duygu ve düşüncelerle yaklaşımlar hakim.

Bu bakış açısı her ne kadar “cip inkar Allah kerim” kabul edilmese de, perde gerisindeki ifadeler ve de yaklaşımlar çok net şekilde bunu gösteriyor.

Dikkatinizi çekti mi bilmem, CTP/BG in Cumhurbaşkanı adayı sayın Sibel Siber seçim propaganda döneminde en çok kullandığı sözcüklerden biri de “aidiyet” olmuştur!

Nedir bu aidiyet, neden bu denli sık kullanılır oldu?

Genel anlamıyla aidiyet, sahiplenme ve sahipleme duygusunu veren, kendini o kesime ya da o topluma ait görme inancını besleyen bir güven unsurudur!

İşte, ister CTP/BG de olsun, isterse DP/UG de, her iki siyasi partiye ek sıfatlarla sonradan dahil olanların aidiyet duyguları tam olarak gerçekleşmemiştir!

Çoğu zaman kendilerini o gurubun içinde yabancı olarak hissetmişlerdir!

Yıllarca aynı amaç uğruna mücadele edenlerin zaman, zaman önünü kesme pahasına sonradan katılanların varlığı adil karşılanmadığından, aidiyetin tecellisi tam anlamıyla gerçekleşmemiştir!

Şunu da ifade etmeden bitirmeyeyim, CTP çıkar peşinde koşan, her taşın altında menfaatini arayanların harmanlandığı, kitle partisi deyişlerinin havada kaldığı güvenilmez bir yapıdır artık!

 Kıt olanaklarına rağmen Naci gibilerin sofrasında her zaman zor durumdaki birilerinin misafir edildiği günlerden artık çok uzaklardadır!

 

Bilmem anlatabildim mi?

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.