banner913
banner932
banner1012

22 Bölük, 3 Eylülde buluşma var!


Adnan IŞIMAN

Adnan IŞIMAN

Okunma 22 Ağustos 2015, 12:58

Kimi bildikti okuldan, ya sıra arkadaşıydık, kimi hocaydı ders okutan, kimi memur, kimi esnaf, kimi bankacı, kimi sıvacı, boyacı, kimileri de işçiydi, sıradan!

Hiç aklımızda olmayan olaylar çıktı karşımıza!

Sabahın köründe, akşamın ayazında, delilerin bile durmadığı sokak başında artık biz vardık!

Bir avuç canını ortaya koymuş insan! Ellerinde delikli demir, çalışan ya da çalışmayan!

21 Aralıktan  önce “nöbet tutacaksın” denilse, anlını karışlardım!

Ne var ki şartlar, olmakla olmamak arasında yaşanılanlar gencecik yaşlarda silah tutuşturdu ellerimize, ayna bulup baktığımızda, büyümüştük birden bire!

İşte o birden bire büyümek zorunda kalanlar elli yıl sonra bir araya gelmişlerdi geçtiğimiz yıl!

Dadı damağımızda kalmıştı bu birlikteliğin!

Doğanın şartlarına boyun eğen, her geçen gün sayıları azalan, yaşları altmış beşle, seksen beş arasında dolanan son dem içicileri yeniden bir araya gelmek için yeniden ayaklandılar.

Kimi ayağa kalktı, kimi kalkarken dizlerinden güç aldı.

Çamur Hikmet adını taşıyan ve saf kan bizden birinin dürtüleri, uyuşmaya yüz tutmuş duyguları ayaklandırdı!

3Eylülde yeniden buluşuyor 22 Bölük denilen efsane!

Lefkoşa nın en merkezi yerinde, Lokmacı barikatı ile Tantinin hamamı denilen en kritik bölgede, yıllarca uykuyu özleyen gözlerini inadına açık bırakmış, yorgun bedenini gelecek tehlikelere siper yapmış, gündüz okulda ya da iş yerinde, gece nöbet yerlerine taşınmış ama öz veri ile  görevini yapmış o fedakar insanlar hasretle kucaklaşmak için bir araya geliyor.

 Arkadaşlıklara inanmış, sırasında canını ortaya atabilen duygular taşımış bu insanlar son demlerinde, beklide bir daha buluşamayacakları duygulara koşacaklar, çocuklaşacaklar!

3 Eylül Salı akşamı Gazeteciler Birliği lokalinde gerçekleştirilecek etkinliğe, önce Sarı Petek adıyla anılan sonrasında 22 Bölük olarak ismini tarihe kazıyan bölük arkadaşlarıma sesleniyorum   “buyurun 3 Eylülde tarihi buluşma  var”!  

 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.