banner913
banner932
banner1032

Yapacak Bir Şey Yok


Nezihi Beyaz

Nezihi Beyaz

Okunma 19 Temmuz 2020, 23:52

Gönyeli’nin, dünkü yenilgiden sonra Play Out oynayacak takımlar arasında yer alması kesinleşti.

Dün Doğan karşısında kötü mü oynadılar? derseniz, elbette hayır ama DTB futbolcuları kesinlikle Gönyeli futbolcularından daha kaliteli oldukları için yenildiler. Özellikle yabancı futbolcular açısından bu kesinlikle doğru. Hoş, yerli futbolcular açısından da Doğan futbolcuları, Gönyeli futbolcularından bir gömlek daha iyiler.

Gölgede 32 derece sıcaklıkta, inanılmaz nemli havada oynanan bu futbolun kime ne hayrı var? O da ayrı bir konu. Biz tribünde buram buram terlerken, ilk yarıyı tamamen güneş altında oynamak zorunda kalan futbolcular ve hakemlere acımamak elde değildi.

En az bir puan için Girne’ye gelen Gönyeli, eğer yakaladığı pozisyonları değerlendirebilse, istediğine kavuşacaktı. Ancak Felix ve Sylle birer gol atmalarına rağmen, uygun pozisyonlarda çerçeveyi bulamadılar.

Önce İbrahim, sonra da onun yerine giren Tunahan Billy’i bir türlü kontrol edemediler. Billy, inanılmaz süratli ve teknik bir futbolcu. İki gol attı, bir gol attırdı. Yaptıkları sadece bununla kalsa, iyi. Karşılaşmanın her dakikasında oyunun içinde. Gönyeli savunmasını “Hallaç pamuğu gibi attı” desek yeridir. 

Kenan da Billy’i inanılmaz derecede güzel pozisyonlara soktu. Weston da çok çalışkan ama bitirici vuruşları zayıf.

Gönyeli de Raif, özellikle ikinci yarıda yorulunca oyundan düştü. İkinci yarıda giren ikizi Sabri de yaşının verdiği sürat azlığı nedeniyle istediği topları alamadı. Barkınay ve Mahmut savunmada Kenan ve Billy karşısında çok zorlandılar. Kanatlardan çok rahat gelen DTB kolay goller buldu. İki kez öne geçen Doğan’ı yakalayarak skoru eşitleyen Gönyeli, Billy’i durduramayınca, yenilgiden kurtulamadı.

İlk yarıda, Weston’un kaleye gönderdiği topu Gönyeli savunması elle oynadığı gerekçesi ile hakem Serhan Şimşek penaltı noktasını gösterince, Gönyeli taraftarları maç boyunca bu karara tepki gösterdiler. Devre arasında kameraman arkadaşım pozisyonu izledi ve savunma futbolcusunun ellerinin açık olduğunu ama arkasının dönük olduğunu söyledi. Top kaleye doğru çok şiddetli şekilde gittiği için açıkçası penaltı kararı doğru mu, yoksa hatalı mı? Anlayamadım.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.