banner913
banner932
banner1032

SAVAŞ TEHLİKESİ


Arman RATİP

Arman RATİP

Okunma 28 Şubat 2024, 15:05

Rusya-Ukrayna savaşında ikinci yıl geride kaldı. Rus lider Putin, “Cephede bizi yenemeyeceğinizi anladınız.” açıklamasını bir röportajında dile getirmiş. Bugünkü duruma bakıldığı zaman, Putin’in müzakere masasına oturma eğiliminde olduğu da açıkça ortada. Ancak, Rus liderin nükleer savaş başlığı taşıyan süpersonik bombardıman uçağıyla test uçuşuna katılması savaşa devam mesajı gibi duruyor. Ya müzakere masasına oturma ya da savaşa devam. Hangisi bugünkü Rus politikası belli değil... Olası bir Rus işgaline karşı Avrupa’nın savunma kabiliyetinin yetersiz olduğu iddia edilirken, Alman Genelkurmay Başkanı Breuer, Rusya’nın Baltık ülkelerini işgale yeltenmesi halinde, Almanya ve NATO müttefiklerinin Rus ordularını püskürteceğini söyledi. Breuer’in “caydırıcılık” politikasının uygulandığı da belirtmiş olması savaş tehlikesini azaltır mı? Tartışılır... Alman Genelkurmay Başkanı’nın açıklamaları dikkatleri üzerinde toplamaya devam ediyor.
 
Bu savaşta 10-15 bin sivil ölmüş, yaklaşık 25 bin kişi de yaralanmış. Müzakere ile savaşı sonlandırmak yerine, iki tarafın güç gösterisi yapmaları, hatta birbirlerine meydan okumaları savaş tehlikesinin devam ettiğini göstermektedir. Bugünkü durum göz önünde tutulduğu zaman, yine de iki tarafın savaş tehlikesine son vermek için adımlar atmaları beklenebilir. Bu olasılığı güçlü duruma getirmek iki tarafa bağlı. İnsan uygarlığı savaşsız bir dünya yaratmak için ne yazık ki daha bin fırın ekmek ister.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.