banner913
banner932
banner1032

Sağlığınıza Zarar Veren Kıyafetler

banner1020

Moda olduğu için alıp düzenli olarak giydiğiniz ve kendinize yakıştırdığınız bazı kıyafetleri giyerken bu haberden sonra bir kere daha düşünün!

banner974
Sağlığınıza Zarar Veren Kıyafetler

banner971

 

Yüksek topuklu ayakkabı

Auburn Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, kadınların erkeklerden dört kat daha fazla ayak problemi olduğu sonucuna vardı. Eklem ağrısı, kalluslar, ayak bileği burkulmaları, osteoartrit ve sinir hasarı gibi birçok hastalığa kadınlar sahip. Nedeni ise kadınların aşırı yüksek topuklara sahip ayakkabılar giymesi. Topuklar ne kadar yükselirse ayak sağlığınız o kadar azalır.

Küpeler ve kolyeler

Yapılan son araştırmalara göre, delinen kulakların % 20'sinde bakteri enfeksiyonu geliştiği gözlemlendi. Yanlış delinen veya kalitesiz malzemeler ile delinen kulaklara takılan küpelerde bakteri geliştiği gözlemlendi. Aynı durum kolyeler için de geçerli, kolyeler eğer ağır ise boyun ağrısına neden oluyor.

Kravat

Elbiselerinden dolayı acı çekenler sadece kadınlar değildir. Cornell Üniversitesi'ndeki bir araştırmaya göre, erkeklerin% 67'si boyunlarından daha küçük gömlekler alıyor.
Sonuç olarak, küçük gömlekler ve sıkı bağ düğümleri kan dolaşımını azaltır, göz içi basıncını arttırır, baş ağrılarına neden olur, boyun hareketini sınırlar ve sırtın ve omuzlarındaki kas gerginliğini artırır.

Dar pantolon

Bacakları sıkarak giyilen moda haline gelmiş bu pantolonlar sağlığınıza ciddi zararlar vermektedir. Düzenli olarak giyilen dar pantolonlar bacaklardaki kan dolaşımını zayıflatır, damarlara zarar verir ve hatta sindirim sisteminizi zorlaştırır. Moda diye her sunulanı lütfen almayın!

Kötü takılmış sütyenler

Yanlış sütyen boyutu veya yanlış takılmış sütyen sırt, omuz ve omurga ağrısı gibi sayısız soruna neden olabilir. Sütyen aldığınızda, mağazadan ayrılmadan önce denemelisiniz. Büyük göğüsleriniz varsa, ince kayışlarla yapılmış sütyen giymekten kaçının. Daha küçük bir göğsünüz varsa, metal tellerin cildinize zarar vermediğinden emin olun.

Parmak arası terlik

Plaj için önemli bir aksesuar olmasına rağmen, parmak arası terlikler düşündüğünüz kadar güvenli değildir. Aslında ayaklarınızı tehlikeye atıyorlar. Bu tip ayakkabı ayaklarınızda kolaylıkla enfekte olabilecek sıyrıklara neden olabilir.

Kalem etekler

Kalem etekler tıpkı dar pantolonlar gibi bacaklarınızı sıkar ve birbirine yaklaştırır. Bu nedenle denge kaybı yaşamanıza neden olurlar. Ayrıca sürekli giyildiğinde kas gerilmesi sorununu da yaşayabilirsiniz.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.