banner913
banner932
banner1012

RUM POLİTİKASI II


Arman RATİP

Arman RATİP

Okunma 03 Nisan 2024, 16:32

Rum lider Hristodulidis hedefini şöyle açıkladı… “Kıbrıs’taki Türk işgalini sona erdirmek ve Kıbrıs’ın yeniden birleşmesini gerçekleştirmek…” Bu açıklamaya hayal aleminde yaşamak denir. Tekrarlamakta fayda var. 40 yıldır Kıbrıs adasında kökleşmiş iki ayrı devlet var. İki devleti ayıran, İngilizlerin bir zamanlar dillendirdiği “Yeşil Hat” yok… İki devleti ayıran sınır var. Halȃ, hedefinin Kıbrıs’taki Türk işgalini sona erdirmek ve Kıbrıs’ın yeniden birleşmesini gerçekleştirmekten söz eden Rum lider ile neyi görüşeceksiniz?... 1963 olayları ve 1963-1974 yılları arasında Kıbrıs Türklerinin yaşadıkları defalarca anlatıldı… Adam nor dedi peynir demez… Halȃ, 1960-1963 döneminin toz pembe hayali ile yaşamaya devam etmekte… Geçmiş bitti, gitti… Geri gelmez. Rum lider bugünün gerçeklerini kabul etmedikçe çözüm olmaz.
Bugünün gerçeklerini bilmeyen kalmadı. Rum lider, halȃ “Yeşil Hat”tan yabancı liderlere gözetleme gerçekleştirmekte… Rum lider neyi amaçlamakta?... Tabii ki Türkiye’ye uluslararası toplumun baskı uygulamasını beklemekte. Boşuna bekler. Bir defa Rum liderin muhatabı Türkiye değil ki… KKTC’dir. Hristodulidis görüşmek istiyorsa KKTC liderliği ile görüşmeli. Bu politika ile neyi görüşecek?... Rum lider iki devlet gerçeğini kabul etmedikçe görüşme olmaz. Bu arada “federasyon çözümü” çoktan rafa kaldırıldı. Bu gerçeği de kabul etmeli…
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.