banner913
banner932
banner1032

LORD SHARKEY


Arman RATİP

Arman RATİP

Okunma 29 Kasım 2023, 12:12

İngiltere’de Liberal Demokrat Lordlar Kamarası Üyesi ve KKTC Dostluk Grubu Başkan Yardımcısı Lord Sharkey, Lordlar Kamarasında yaptığı konuşmada, hem KKTC’ye direkt uçuş çağrısı yaptı, hem de iki devletli çözüm vizyonuna destek verdi. Lord Sharkey, “Kuzey Kıbrıs Halkı, hiçbir hatası olmaksızın uluslararası toplumdan dışlandı. Ticaretlerine uygulanan ambargoların acısını çekmeye devam ediyor. Kuzey Kıbrıs, sürekli ambargo altında kalıyor, dünya ticaretinden ve finansından izole ediliyor.” dedi ve şöyle devam etti, “...Tayvan’a, tanınmış bir ülke olmamasına rağmen hem İngiltere, hem de diğer başka ülkelerden direkt uçuşlara izin verildiğine de vurgu yapmak istiyorum. Ercan Havalimanı neden farklı?”
Kuşkusuz, KKTC Cumhurbaşkanı Sn. Tatar’ın hem Parlamentoda hem de Lordlar Kamarasında yoğun diplomatik girişimleri ve medya toplantılarında ortaya koyduğu iki devletli çözüm önerisi önemli. Özellikle, KKTC ve Kıbrıs Türk Halkı’na uygulanan haksız izolasyonların kaldırılmasını, son bulmasını tekrar gündeme getirmesi etkisini gösterdi. İngiltere’de House of Commons’da genel olarak her konuda politikalar geliştirilip uygulanır. Ancak House of Lords’un her konuda söz sahibi olduğu kesin. Lord Sharkey, hükümetdeki ilgili Bakandan randevu istemesi ve direkt uçuş konusunda olumlu sonuca gitmek için çaba harcaması umut verici. Şimdi Lord Sharkey’in konuşmasındaki son sözlere bakalım. “...Bu, Kıbrıs Sorunu’nu çözmeyecektir. Ancak Kuzey’e bir miktar ekonomik rahatlama getirecek ve pratik yardım sağlama konusundaki kararlığımızın devam ettiğini gösterecektir...”
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.