banner913
banner932
banner1032

İSRAİL ÖLÜM MAKİNASI GİBİ


Osman GÜVENİR

Osman GÜVENİR

Okunma 02 Şubat 2024, 12:34

Lahey’de İsrail aleyhine alınan karara İsrail’in aldırdığı yok.  Sanki Hitler soykırımını unutmuşlar gibi...
            Lahey Adalet Divanı İsrail’in soykırım yapmasını karara bağladı ve “İsrail savaş suçlusudur ve soykırım yapmaktadır” şeklinde bir karar aldı.
            Üstelik İsrail’e destek veren ülkeler de az değil.
            Bakınız hangi ülkeler İsrail’e destek verrmiş.
            Başta Amerika olmak üzere, İngiltere, Almanya, İtalya, Hollanda, Kanada, Avusturya, İsveç, Finlandıya, Avustralya ve Birleşmiş Milletler; Filistinli mültecilere yardımı kestiler.  Yani “Hala daha ölmediniz mi, alın siz özgürlük ve ayrı devet” dercesine acımasızca insanların öldürülmesine taraf oluyorlar.
            Öldürülenlerin on binden fazlası çocuk ve sekiz bini de kadın.  Bu mu insanlık?
            Gerçekte Lahey Adalet Divanı’nın aldığı karar, bir yaptırımı gerektirmektedir.  Ateş-kese kimse yanaşmıyor. İsrail de bu devletleri arkasına alarak bombaları zavallı insanların tepelerine indiriyor.
            Herhalde bu soykırım tarihe, “İsail Soykırımı olarak geçecek.”
            Filistinlilere atılan bombaların tümü ABD yapımı.  Madem koskoca ABD Başkanı Biden Netanyahu’nun ayağına gider, onu kucaklar ve bombalara devam niteliğinde bir tavır sergiler, demek insanlık öldü.
            Bundan sekiz on sene önce gazetelerde bir haber okumuştum.  Amerika’nın bir şehrinde, seçkin bir mahalledeki villalarda oturan birisi, ötekinin durmaksızın havlayan köpeğini öldürmüş ve mahkeme ne bileyim köpek katili komşuyu okkalı bir tazminat ödemeye mahkum etmişti.
            Amerika yıllarca Kızılderililerle bir savaş vemedi mi?  Veya zenci esirlerle.
            Demek Filistinlilerin canları o köpek kadar kıymetli değilmiş.  Bu anlattığım olay, gerçektir.  İnsan empati yapınca daha bir üzülüyor olanlardan.
            Lahey’in aldığı karar doğrultusunda İsrail’e bir yaptırım uygulanacaksa, Filistinlilerin kaybolan hayatları ve bir viraneye dönen evleri ve barkları  para ile ölçülemeyecek kadar yüklü bir para ödemesi gerekiyor İsrail’in.
            Haydi bu insanları öldürdünüz ve hala öldürmeye devam ediyorsunuz.  Bu insanlar barınak bile bulamıyorlar kendilerini korumak için.  Kış kıyametin içinde ölümü bekliyorlar.  Yani İsrail adeta bir ölüm makinası gibi.
            Bari Filistinli insanlara gelecek yardımları kesmeseler veya angellemeseler.  Gıda ve ilaç yardımlarını kesen ülkeler, sözde dünyanın en çağdaş ve en gelişmiş ülkeleridirler.  Bu ülkelerde kalkınma olmuş, çağdaşlaşma gerçekleşmiş, insanları refah içinde yaşamış, neye yarar insanlıkları olmayınca?
            Bütün dünya ayağa kalktı.  Hatta İsrail’i destekleyen ülkeler bile reaksiyon gösterdi.  Peki bu iş nereye kadar sürecek?
            Bütün Filistinliler yok oluncaya kadar mı?  Bütün Filistin yerleşim yerleri yerle bir oluncaya kadar mı?  Nereye kadar?
            Elbet bu savaşın sonu olacaktır.
            Rusya -Ukrayna Savaşı nerdeyse unutuldu gibi. Lakin o savaşta da ölenler var.  Rusya’nın bombardumanı devam ediyor. Rusya-Ukrayna savaşı şeklen farklıydı. O savaş, ABD ve batı ülkelerinin kafalarına koydukları “Rusya’yı bitireceğiz” mentalitesiydi.  O savaş oldu da ne oldu?  Rusya bütün azameti ile ayakta duruyor.
            Acaba batı ülkelerinin İsrail’e destek vermeleri, Türkiye, Rusya ve Ortadoğu’da İsrail’e karşı olan ülkeleri de bu savaşın içine çekmek mi?  Bir düğer deyişle Üçüncü Dünya Savaşı.  Savaş şekil değiştirirse işte o zaman Filistinliler rahat edecek.
            Ortadoğuda savaşlar hiç bitmez.  Suriye’deki terör eylemleri başka.
            Yani şu anda Üçüncü Dünya Savaşı yaşanmıyor mu?
            Yaşanıyor.  Hem de daniskasını.
            Bu savaşın dışında olan ülkeler merakla sonucu bekliyorlar.
            Bu işin sonu nereye varacak?
            Belki de nükleer bir savaşa dönüşecek.  Bilemiyoruz.  Yani silahlar geliştikçe insanlar ölmeye devam edecek.
            Kısacası İsrail ölüm makinası gibi.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.