banner913
banner932
banner1032

Yunanistan Cumhurbaşkanı,Kıbrıs'ta bir çözümün tek uluslararası kimlik, tek bir vatandaşlık ve tek bir egemenlik temelinde olması gerekir

banner1020

Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiades, Lefkoşa ve Atina arasındaki koordinasyonun her zamankinden daha iyi duruma gelmesi gerektiğini vurguladı. Ve bu Koordinasyonun ne Avrupa yapısına ne de üçüncü bir ülkeye yönelik...

banner974
Yunanistan Cumhurbaşkanı,Kıbrıs'ta bir çözümün tek uluslararası kimlik, tek bir vatandaşlık ve tek bir egemenlik temelinde olması gerekir

banner971

Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiades, Lefkoşa ve Atina arasındaki koordinasyonun her zamankinden daha iyi duruma gelmesi gerektiğini vurguladı. Ve bu Koordinasyonun ne Avrupa yapısına ne de üçüncü bir ülkeye yönelik olduğunu vurguladı. 

Anastasiades, aynı hedefleri paylaşanların bu ortak çabaya katılmaları çağrısında da bulundu.

Lefkoşa'da dün akşam Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos’un onuruna verdiği resmi yemekte konuşan Cumhurbaşkanı, Avrupa Birliği'nin kurumsal işleyişini artırmak, insani krizle mücadele etmek ve Doğu Akdeniz'i bir barış, istikrar ve güvenlik bölgesine dönüştürmeye yardımcı olmak için işbirliği yapmakta olduklarını ifade etti.

Nicos Anastasiades, Kıbrıs sorununa çözüm bulmak ve adayı yeniden birleştirme hedefinin de mevcut olduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanı Anastasiades, Pavlopoulos'un görevini resmen devraldıktan sonra ilk ziyaretini adaya yapmasının Kıbrıs ve Yunanistan arasındaki kopmaz bağları yeniden teyit ettiğini belirtti; Yunan halkına ve Yunan hükümetine desteklerinden dolayı teşekkür etti.

BM gözetiminde çözüm müzakerelerinin başlama olasılığıyla ilgili olarak da Nicos Anastasiades, bir AB ve BM üyesi olan Kıbrıs Cumhuriyeti'nin egemenlik haklarıyla ilgili tehditlerden ve tartışmalardan uzak 'samimi bir diyalog' olmasını umut ettiğini vurguladı.

Anastasiades, hedefin Türk işgalini ve yasadışı yerleşiklerin adaya akışını sona erdirmek, bütün Kıbrıslıların, Kıbrıslı Rumların ve Kıbrıslı Türklerin, iki bölgeli, iki toplumlu bir federasyon çerçevesinde, temel özgürlükleri ve insan haklarının korunması olduğuna dikkat çekti.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos da akşam yemeğinde yaptığı konuşmada, Yunanistan ve Kıbrıs halklarının aynı yolda ve değişmez birlik içerisinde olduklarını söyledi.

Kıbrıs sorunun sadece uluslararası hukuk ve Avrupa hukuku, BM Güvenlik Konseyi kararları esasında ve BM Genel Sekreteri'nin gözetiminde çözülebileceğine işaret eden Pavlopoulos, “Biz sadece Hellenizmin hakları için mücadele etmiyoruz. Biz AB'nin ve uluslararası hukukun ilke ve değerleri için de mücadele ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kıbrıs'ta bir çözümün tek uluslararası kimlik, tek bir vatandaşlık ve tek bir egemenlik temelinde olması gerektiğini ifade eden Yunanistan Cumhurbaşkanı Pavlopoulos, bir çözüme ulaşılamaması durumunda, bunun sadece Kıbrıs'ın haklarını ihlal etmek demek olmayacağını aynı zamanda görevlerini yerine getiremeyecekleri için AB ve uluslararası topluma karşı bir durum olacağını kaydetti.

Prokopis Pavlopoulos, “Tarihten gelen görev gereği Avrupa hem dünya barışını, aynı zamanda dünyadaki ekonomik dengeyi de garanti edebilir” dedi.

Barış görüşmeleri, Ankara'nın geçen yıl Kıbrıs'ın MEB'nin bir kısmını da kapsayan bir NAVTEX yayınlaması ve Türk gemisi Barbaros'un Kıbrıs'ın münhasır ekonomik bölgesini ihlal etmesi üzerine askıya alınmıştı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.