banner913
banner932
banner1032

Küçük işletmelere yatırım desteği açıklandı

banner1020

Bakanlar Kurulu rutin konuların birikmesi nedeniyle dün olağanüstü toplandı. Toplantıda Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı’na borcu bulunmayan küçük işletmelerin sosyal sigorta yatırımlarının yarısının...

banner974
Küçük işletmelere yatırım desteği açıklandı

banner971

Bakanlar Kurulu rutin konuların birikmesi nedeniyle dün olağanüstü toplandı. Toplantıda Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı’na borcu bulunmayan küçük işletmelerin sosyal sigorta yatırımlarının yarısının 1,5 yıl süreyle devlet tarafından yatırılmasını kararlaştırıldı

 

 Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı’na borcu bulunmayan küçük işletmelerin sosyal sigorta yatırımlarının yarısının 1,5 yıl süreyle devlet tarafından yatırılmasını kararlaştırdıklarını belirtti.

Yorgancıoğlu, "özel yayın kuruluşlarına" da, koşulları yerine getirmeleri halinde en fazla 30 bin TL olmak üzere yardım yapılacağını söyledi.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu başkanlığında saat 15.00 sıralarında toplanan Bakanlar Kurulu 3 saat süren toplantının ardından 18.00’de sona erdi.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, toplantının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, değerlendirilmeyi bekleyen rutin konuların birikmesi nedeniyle dün olağanın dışında bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi.

KÜÇÜK İŞLETMELERE YENİ KOLAYLIKLAR

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, geçtiğimiz haftalarda, çalışan sayısı 5’in altında olan ve Sosyal Sigortalar ve İhtiyat Sandığı’na borcu olan küçük işletmelerin yüzde 9'luk faizi devletin ödemesi kaydıyla borçlanabilmesi kararı aldıklarını hatırlattı.

Yorgancıoğlu, dün de bu konunun devamını getirerek, Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı’na borcu bulunmayan küçük işletmelerinin sosyal sigorta yatırımlarının yarısının 1,5 yıl süreyle devlet tarafından yatırılmasını kararlaştırdıklarını belirtti.

 

 Özel yayın kuruluşlarına 30 bin TL yardım

 

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, özel yayın kuruluşlarına en fazla 30 bin TL olmak kaydıyla yapılacak toplam 2 milyon 160 bin liralık yardımı onayladıklarını kaydetti. Yorgancıoğlu, “Koşullarını yerine getiren kuruluşlara ödeme yapmayı karara bağladık” dedi.

Yorgancıoğlu, bazı belediyelerle, Süt Endüstrisi Kurumu’nun bütçelerinin de değerlendirilerek, onaylandığını kaydetti.

 

Çalışan öğrencilerin yatırımı devletten

 

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, aynı zamanda üniversite öğrencilerinin “part-time” çalışmaları halinde İhtiyat Sandığı ve Sosyal Sigorta yatırımlarının devlet tarafından yatırılmasının karara bağlandığını söyledi.

 

 Teknecik’e filtre parası ayrıldı

 

 

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu bütçesinin, Teknecik santraline filtre parası ayrılması amacıyla geri gönderildiğini ve yenilenen 2015 bütçesinin onaylandığını belirtti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.