banner913
banner932
banner1032

Gökyüzünde görsel şölen

banner1020

Gökyüzü dün gece yarısından itibaren bu sabahın ilk saatlerine kadar meteor yağmurlarına sahne oldu

banner974
Gökyüzünde görsel şölen

banner971

Gökyüzünde yılın son ve en büyük görsel şöleni olarak nitelendirilen Geminid (İkizler) göktaşı yağmuru dün gece en net şekilde izlendi.

Gökyüzü dün gece 00.00’dan itibaren bu sabahın ilk saatlerine kadar ”yıldız kayması” olarak da bilinen meteor yağmurlarına sahne oldu.

2017’nin en son gök olayı olan Geminid (İkizler) meteor yağmuru, izleyenlerin nefesini kesti. Meteor yağmuru sırasında bazı parçalar dünyaya düştü.

Türkiye'deki doğa olayı tutkunlarının da yakından takip ettiği meteor yağmurunda saatte 120 kadar meteor görülebildi.

“Meteor yağmurlarının kralı” olarak bilinen Geminid, 3200 Phaethon adlı sönük bir kuyruklu yıldızın, Güneş etrafındaki yörüngesinde dönerken arkasında bıraktığı kaya parçaları sonucunda oluşuyor. Gemidler her yıl en iyi meteor yağmurlarından biri olarak kabul edilir, çünkü bireysel meteorlar parlaktır ve zirve gökyüzünde meteor akışını saatte 120 meteor gibi yüksek oranlarda görebilir. Bilinen kayıtlara göre, Geminid meteor duşu neredeyse 200 yaşında.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.