banner913
banner932
banner1032

Irak Başbakanı İbadi: Irak'ta ABD'ye ait askeri üs kurulması söz konusu değil

banner1020

Irak Başbakanı Haydar İbadi, Irak’taki askeri üsleri artık Iraklıların yönettiğini belirterek, “Irak'ta ABD'ye ait askeri üs kurulması söz konusu değil” dedi.

banner974
Irak Başbakanı İbadi: Irak'ta ABD'ye ait askeri üs kurulması söz konusu değil

banner971

İran ve Rusya’nın ABD’yi Suriye’de etkisizleştirme hamlelerinin ardından ABD’ye bir darbe de Irak’tan geldi. Irak Başbakanı Haydar İbadi, Irak’taki askeri üsleri artık Iraklıların yönettiğini belirterek, “Irak'ta ABD'ye ait askeri üs kurulması söz konusu değil” dedi.

Iraklılar parçalanmayacak

IMP News’in aktardığına göre Bağdat'ta düzenlediği basın toplantısında konuşan Irak Başbakanı İbadi, ülkede 5 bin 200’ün üzerinde ABD askerinin bulunduğunu da söyledi.

Irak'ın parçalanmayacağını söyleyen İbadi, “Iraklılar parçalanmayacak. Güneydeki vatandaşlar Musul'dakiler için bağış topluyor” ifadesini kullandı.

ABD'ye askeri üs vermeyi reddettik

İbadi, ABD'nin Irak'taki askeri üsleri ve asker sayısına ilişkin ise “Irak'ta ABD'ye ait askeri üs kurulması söz konusu değil. Askeri üs verme olayını reddettik. Koalisyona bağlı uçaklar komşu ülkelerin üslerinden geliyor. Eskiden üsleri kendileri (ABD) yönetirdi şimdi ise bu üsleri Iraklılar yönetiyor” ifadelerini kullandı.

Koalisyon güçlerine ait Irak’ta 3 ile 4 bin arasında asker bulunduğu bilgisini paylaşan İbadi, “ABD'nin burada 5 bin 200 küsur askeri var. Ancak bunların hiçbiri karada savaşmıyor. Bunlar danışmanlık, eğitim ve donanım faaliyetinde bulunuyor” dedi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.