banner913
banner932
banner1032

Hamitköy Göleti SOS veriyor

banner1020

banner974
Hamitköy Göleti SOS veriyor

banner971

Ayaklı Gazete’ye ulaşan Hamitköy sakini vatandaşlarımız, ülkemizin önemli göletlerinden olan Hamitköy Göleti’nin aşırı çekimler ve sıcak hava nedeniyle SOS verdiğini dile getirerek, görüşlerini bizlerle paylaştılar.

Göletteki su seviyesinin kış ve ilkbahar aylarında yağan yağmurlarla oldukça yükselmesine karşın yaz aylarında hm sıcak hava hem de bölgedeki hayvancıların kullanmasından dolayı çok azaldığını gözlemlediklerini dile getiren Hamitköy sakinleri, bu gidişle göletin kuruyacağını ifade ettiler.

Bu konuda Hamitköy Göleti’nde dün devlet memurlarının ölçüm yaptığını ve 5 Eylül sonrasında göletin su çekimine kapatılması gerektiğine dikkat çektiklerini anlatan Hamitköy sakinleri, “Kapatılmazsa doğadaki canlılar göletteki balıklar kısacası her şey ölür” diye konuştular.

Bölge hayvancısının bundan sonrası için ne yapacağını bilmediklerini ancak göletten su çekimi yapılmaması gerektiğini dile getiren Hamitköylüler, doğadaki diğer hayvanları da korumak ve düşünmek gerektiğine vurgu yaptılar.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.