banner913
banner932
banner1032

Aralarındaki anlaşmazlık, suçlarını ortaya çıkardı

banner1020

Kumyalı’da hurda vaziyetteki eşyaların arasında altın bulan Ali Karakuş ve Mürsel Aslan ile sözkonusu altınları satmak için yardımcı olan Rasim Çebi ve altınları saklayan Celaleddin Çağlayan, altınları sakladıkları yerde bulamayan Ali Karakuş’un şikayeti üzerine polis tarafından tutuklandılar

banner974
Aralarındaki anlaşmazlık, suçlarını ortaya çıkardı

banner971

Gamze PİR BAYKUR

Kumyalı köyünde 2017 yılı Şubat ayı içerisinde faaliyette olmayan kapalı durumdaki “Pelikan Restoran” isimli iş yerinin avlusunda bulunan hurda eşyaların arasında 20 parça ziynet eşyası bularak sirkat eden Ali Karakuş ve Mürsel Aslan konu ziynet eşyalarını inceledikten sonra satıp paraya çevirme kararı aldılar. Ancak konu ziynet eşyalarını kimin saklayacağı yönünde anlaşmaya varamayınca Ali Karakuş, arkadaşı olan Celaleddin Çağlayan’a konu ziynet eşyalarını saklaması için verdi. Celaleddin Çağlayan’ın konu ziynet eşyalarını saklamasının ardından Çağlayan’dan ziynet eşyalarının yerini öğrenen Mürsel Aslan altınları almak için konu yere gidince altınları bulamayarak Ali Karakuş’a hesap sordu. Ali Karakuş ise ziynet eşyalarının Mürsel Aslan tarafından çalındığından şüphelenerek polise giderek şikeyetçi oldu ve işledikleri suç ortaya çıktı. Mesele ile ilgili olarak tutuklanan zanlı Ali Karakuş, Mürsel Aslan, Rasim Çebi ve Celaleddin Çağlayan “Bularak sirkat” suçlamasıyla ilgili olarak dün İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Mahkeme huzuruna çıkarılan zanlı Karakuş, Aslan, Çebi ve Çağlayan aleyhine 3’er günlük tutukluluk süresi temin edildi.

ZİYNET EŞYALARINI KİMİN SAKLAYACAĞI KONUSUNDA ANLAŞAMADILAR...

Meselenin tahkikat memuru Ahmet Köse, zanlı Ali Karakuş ile Mürsel Aslan’ın 2017 yılı Şubat ayı içerisinde Kumyalı’da Meryem Garib’e ait olan ancak faaliyette olmayıp kapalı durumda bulunan “Pelikan Restoran” isimli iş yerinin avlusu içerisinde müştekiye ait eski çilte, koltuk ve sandalye gibi hurdaların arasında koltuk altında içerisinde 20 parça ziynet eşyası olan siyah bir çanta bulduklarını ve alarak sirkat ettiklerini açıkladı. Zanlı Karakuş ile Aslan’ın, zanlı Karakuş’un evine giderek ziynet eşyalarını incelediklerini ve satıp paraya çevirme kararı aldıklarını belirten Köse, zanlı Aslan’ın, zanlı Rasim Çebi ile irtibata geçerek ziynet eşyalarının satışı için yardımcı olmasını istedikten sonra konu ziynet eşyalarını zanlı Çebi’ye gösterdiklerini, zanlı Çebi’nin ise ziynet eşyalarını tek tek fotoğraflayarak A4 kağıdına çıktısını aldığını açıkladı. Köse, akabinde zanlı Karakuş ile Aslan’ın ziynet eşyalarını kimin saklayacağı konusunda anlaşamadıklarını belirterek, olaydan bir gün sonra zanlı Karakuş ile Aslan’ın, zanlı Karakuş’u  ziyarete gelen zanlı Celaleddin Çağlayan’a ziynet eşyalarını göstererek bir kaç günlüğüne saklamasını istediklerini, zanlı Çağlayan’ın ise ziynet eşyalarını çanta ile birlikte zanlı Karakuş’un evinin avlusuna sakladığını açıkladı.

ZANLI ASLAN, 3 GÜN SONRA ZİYNET EŞYALARINI BULAMADI...

Polis Memuru Ahmet Köse, zanlı Mürsel Aslan’ın, ziynet eşyalarının zanlı Celaleddin Çağlayan tarafından saklanmasından 3 gün sonra zanlı Çağlayan’ı arayarak altınların yerini sorduğunu, zanlı Çağlayan’ın ise “Ali Karakuş ile alacaksan yerlerini söylerim” demesi üzerine zanlı Aslan’ın bu konuda söz verdiğini ve ziynet eşyalarının yerini öğrendiğini açıkladı. Akabinde zanlı Aslan’ın ziynet eşyalarını almak için zanlı Karakuş’un evinin avlusuna gittiğini ancak ziynet eşyalarının muhafaza edildiği çantayı boş bulduğunu belirten Köse, zanlı Karakuş’un evine gelmesinin üzerine zanlı Aslan’ın zanlı Karakuş’a ziynet eşyalarının nerde olduğunu sorduğunu söyledi.

ZANLI KARAKUŞ, POLİSE ŞİKAYETÇİ OLDU...

Polis Memuru Ahmet Köse, konu ziynet eşyalarının zanlı Mürsel Aslan tarafından çalındığından şüphelenen zanlı Ali Karakuş’un polise gelerek zanlı Aslan hakkında şikayetçi olduğunu belirtti. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını, mesele ile bağlantısı olduğuna inanılan 3 kişinin arandığını ve kayıp olan 20 parça ziynet eşyasının arandığını belirten Köse, her 4 zanlının da 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

İskele Kaza Mahkemesi Yargıcı Umut İnan, zanlı Ali Karakuş, Mürsel Aslan, Rasim Çebi ve Celaleddin Çağlayan’ın tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.