banner913
banner932
banner1032

AB AŞKI


Arman RATİP

Arman RATİP

Okunma 18 Nisan 2024, 14:56

KKTC Devleti AB dışındadır. Bu durumun tartışılmaz bir gerçek olduğunu bile bile, halȃ içimizde “Tüm Kıbrıs AB içindedir.”  gibi iddialarla, 1983’de KKTC Meclisi’nin oybirliği ile bağımsız, egemen KKTC Devleti ilan kararını hiçe sayanlar var. Kıbrıs Türk Halkı, Devleti ve Hükümeti 1983 yılında egemenlik haklarını kullanarak KKTC Devletini ilan etmiştir. AB  yandaşları, istedikleri kadar bu kuruluşun Kıbrıs adasında iki “toplumu” birleştirmek için sinsice hazırladığı ve uyguladığı  politikaları desteklesinler…Gerçek değişmez… KKTC hükümetlerinin icraatlarını beğensinler veya beğenmesinler, 40 yıldır kökleşen KKTC Devleti kalıcıdır. “KKTC Devletini tanımıyoruz ve hiçbir zaman tanımayacağız.”  AB açıklamalarını unutmayalım. AB’nin hedefi KKTC Devleti’nin ortadan kalkmasını sağladıktan sonra, Kıbrıs’taki “iki toplumu” birleştirmektir. Yani onların tabiriyle “AB içindeki tek bölünmüş devlet”, yani Kıbrıs birleşince hedeflerine ulaşacaklardır. Gülelim mi, ağlayalım mı!..
1983 yılında Kıbrıs Türk Halkı, KKTC Meclisinde tüm siyasi partilerin oybirliği ile alınan kararla, egemenlik haklarını kullanarak KKTC Devleti’ni ilan etmiştir. “Uluslararası Hukuk ve Tanınma” konusunu bilenler bu kararın geçerliliğini tartışamaz. Biz dönelim AB aşkına… Bugün halȃ AB hayranları sıraya girmiş, yok tüm ada AB içindedir (ki bu büyük bir yalandır…), yok Euro’ya geçelim (Euro’ya geçtiğiniz anda Rum politikasına teslim olmuş sayılırsınız…), yok Rumların çok istediği ve KKTC Devleti’ni ortadan kaldıracak federasyon çözümünü kabul edelim gibi söylemlerle bugünkü gerçekleri hiçe sayan, kökleşmiş iki ayrı devlet çözümünü reddeden, mantıksız, teslimiyetçi ve en önemlisi KKTC Devleti’ni ortadan kaldıracak sözlerle sahne almaya devam etmektedirler.
KKTC bağımsız, egemen Devleti’nin yaşaması, devam etmesi, kabul edilmesi ve tanınması ayrı bir konu, KKTC içinde yaşananlar ve tamamıyla iç sorunlardan oluşan olaylar ayrı bir konu. İki  konuyu ayrı ayrı değerlendirmek gerekir. Bunu yapamazsanız politik değerlendirmeleriniz çok zayıf demektir. AB’ye gelince: KKTC Devleti’ni yok sayan ve ortadan kalkmasını isteyen AB… AB aşkı ile yanıp tutuşanlar bunu bilmiyor mu?... Biliyorlarsa amaçları ne?... AB dışındayız. İlk olarak bu gerçeği kabul edeceksiniz…
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.