banner913
banner932
banner1032

Rallide 2019 Şampiyonları belirlendi


Tigin Kişmir

Tigin Kişmir

Okunma 18 Kasım 2019, 22:55

Geçtiğimiz hafta sonu 16-11-2019’da yapılan Ovgoroz Rallisi ile Kuzey Kıbrıs Ralli

Şampiyonası tamamlanmış oldu.

Rekabetin en üst seviyede yaşandığı şampiyonada Genel Klasman Şampiyonluğuna Cevdet Alptürk ulaştı. Sezona Ford Fiesta S2000 ile başlayan Cevdet Alptürk, sezon ortasında sürpriz bir kararla Skoda Fabia R5 alarak sezonun geriye kalan yarışlarına, yeni arabası ile katılıp mücadele etti ve şampiyonluk tacını 2019 yılında yine taktı. Co-pilotlarda ise ilginç bir mücadele oldu. Sezon başında Özden Yılmaz ile yarışmaya başlayan Cevdet Alptürk 6 yarışlık Ralli Şampiyonada 3. Yarıştan sonra Co-pilot değişikliği yaparak Mustafa Yücener ile şampiyonaya devam etti. Fakat Kuzey Kıbrıs Rallisinin puan katsayısı sezonun en yüksek katsayısı olduğu için eşit sayıda yarışa girmiş olmalarına rağmen Özden Yılmaz Co-pilot Şampiyonu oldu.

Gelelim Ovgoroz Rallisine;

Eski ismi Ovgoroz yeni ismi Ergazi olan bu güzel ve şirin köyümüz Kantara Kalesi ile İskele Boğazı arasında bulunan bir yerleşim bölgemizdir. Bu yarışın en önemli olan özelliklerinden birisi tamamen kompakt bir yarış olması ve Ergazi köyü civarında gerçekleşmiş olmasıdır. Yarışta geçilen bütün özel etapların birbirine yürüme mesafesinde olması, ara etapların ise çok fazla uzun olmaması gerek sporcularımız için gerek izleyiciler için ve takip eden medya mensupları için ulaşım çok kolay ve rahattır. Ralli merkezi olarak kullanılan ve yarışın akışının sağlandığı yer olarak ise köyün merkezinde bulunan Hakkı’nın yeri isimli mütevazi bir köy restoranı kullanılmıştır. Ralliden iki gün önce yağan şiddetli yağmurlar organize komitesini endişelendirsede yaptıkları özverili çalışmalar ,disiplinli  ve yaptıkları işin bilinci ve sorumluluğu ile çok güzel ve akıcı bir yarış geçmesini sağladılar.

Cumartesi sabah Ergazi köy meydanından yapılan seremonik startla başlayan yarış rallinin en uzun özel etabı ile başladı 14.65 km uzunluğunda olan bu etap, çamurlu toprak ve asfalt özelliklere sahip bir etaptı ve art arda iki kez geçilerek araçlar servise geldiler. Bu servis araçların rallideki tek servis kullanma hakları idi. Daha sonra iki kez Kilitkaya etabı geçildi bu etabın uzunluğu ise 7.10 km idi. Kilitkaya etabı iki kez geçildikten sonra Ergazi köy meydanında toplama girişi ve çıkışı yapıldı. Bunun yapılmasının nedeni ise etaplar geçilirken arıza göstererek veya başka bir sebepten dolayı yarışa devam edemeyen araçlardan dolayı açılan araların kapatılması ve rallinin akışının aksamadan devam etmesini sağlamaktır. Toplamanın ardından yarışın son bölümüne başlanmış ve Ergazi özel etabı geçilmiştir.Bu etabın uzunluğu ise yine 7.10 km’dir. Yarışın son etabının tamamlanmasının ardından araçlar Ergazi köy meydanında yapılan ödül törenine gelip kupalarını alıp şampanyalarını açmışlardır.Ovgoroz Rallisinde 57.70 km özel etap 147.68 km normal etap ve toplamda 205,38 km yol geçilmiştir. Rallide 6 özel etabın 5’ini Cevdet Alptürk 1’ini ise Ömer Yıldız kazanmıştır. Genel Klasmanda dereceye giren ilk 3 sporcu ise şu şekilde gerçekleşmiştir. 1. Cevdet Alptürk-Mustafa Yücener 2. Ömer Yıldız-Mehmet Kasımoğlu 3. Sadık Bilgimer-Mustafa Kandır.

Yarışmaya katılan tüm sporculara organizasyonda görev alan tüm hakem arkadaşlarıma bizleri dört yıldır misafir eden Ergazi halkına tüm medya mensuplarına ve organizasyon komitesine çok teşekkür ederim. Yine tadı damağımızda kaldı.

“motor sporlarını sevin” 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.